П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Сербську православну церкву звинуватили у втручанні у внутрішню політику Чорногорії

    Очільник ради руху неурядових організацій “Ігманська ініціатива” в Чорногорії Бранко Луковац заявив в інтерв’ю Чорногорським ЗМІ, що втручання Сербської православної церкви у внутрішню політику держави суперечить Конституції. Він вважає, що Сербська патріархія повинна якомога швидше відмовитись від подібних амбіцій.
    Про це з посиланням на “Регнум” та чорногорське агентство новин RCTG повідомляє “Credo press”.
    Луковац прокоментував заяву тимчасового керуючого Чорногорською митрополією СПЦ Іоанникія (Мичовича), який дозволив собі сміливі вислови у зв’язку з видворенням посла Сербії Владіміра Божовича з Чорногорії. Представник “Ігманської ініціативи” переконаний, що єпископ уповну продемонстрував бажання Сербської патріархії брати участь у вирішенні питань внутрішньої і зовнішньої політики Чорногорії.
    “СПЦ вважає, що після виборів вони заручились впливом і тепер вони можуть нав’язувати свої інтереси”, – підкреслив Луковац.

    Видання нагадує, що посол Сербії в Чорногорії Владімір Божович був оголошений персоною нон грата 28 листопада 2020 року. Також від нього вимагають залишити територію держави.

    Найсвіжіше

    Популярне