П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Відставка Трофімова розв'язала руки ОП у співпраці з Вселенською Патріархією, – релігієзнавець

    Релігійний експерт Олександр Єфременко розповів, що відставка Трофімова розв’яже руки Офісу Президента в плані співпраці зі Вселенською патріархією.
    «Щодо відставки Трофімова: це однозначно розв’яже руки Банковій в плані співпраці з Вселенською Патріархією», – сказав він у програмі 5 каналу Особливий погляд.
    Грецька дипломатія не робить поквапливих кроків. Тому факт підготовки до офіційного візиту патріарха Варфоломія Першого до Києва сам по собі промовистий.
    «Щойно зникнуть ті обмеження, які накладає пандемія, обов’язково відбудеться візит Патріарха. Чи це буде 30-та річниця Незалежності, чи це буде якась інша нагода – він запрошення має, а такі запрошення не мають строку давності», – додав релігійний експерт Олександр Єфременко.
    Усунуто й технічні перешкоди на шляху до високого візиту: впливовий член Московського патріархату в оточенні Зеленського – Сергій Трофімов, – після кількох скандалів таки втратив посаду заступника голови Офісу президента, йдеться у програмі 5-го каналу.
    Сергій Трофімов – представник Московського патріархату, в 2019-2020 роках був першим заступником голови Офісу президента. Використовував державну вертикаль для блокування об’єднання християн у лоні Православної церкви України.
    Детонатором кінця кар’єри Трофімова став момент, коли той натягнув на себе стихар пономаря РПЦ.
    «Після інформаційного скандалу, коли були оприлюдненні його фотографії, що він насправді священнослужитель РПЦ, – це теж відіграло свою роль, і інші радники президента порадили утриматися від такого шоу, такої демонстрації, і звільнити його з посади», – каже релігієзнавець Андрій Ковальов.

    Найсвіжіше

    Популярне