П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Через утиски ПЦУ в Криму митрополит Епіфаній закликав G7 посилити санкції проти РФ

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 2 грудня 2020 під час онлайн-зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з послами країн «Великої сімки» закликав посилити санкції проти РФ через утиски вірян Православної Церкви України в Криму.
    Про це йдеться на офіційному сайті ПЦУ.
    Звертаючись до міжнародних партнерів Предстоятель Православної Церкви України акцентував увагу на загрозливій ситуації із дотриманням права на свободу совісті на окупованих Росією територіях у Донецькій та Луганській областях і в Криму.
    «На жаль, зараз не існує дієвих внутрішніх механізмів, які би спонукали окупаційну владу дотримуватися хоча б мінімальних міжнародних стандартів у цій сфері, припинити утиски й гоніння. Єдиним ефективним методом є міжнародні вимоги як на рівні окремих країн, так і через міжнародні організації – ООН та ОБСЄ. Прошу розглянути можливість запровадження додаткових механізмів посиленого моніторингу ситуації у цій сфері та у разі її погіршення – впроваджувати проти порушників належні санкції», – сказав Блаженнійший Митрополит Епіфаній.
    Представниця Сполучених Штатів Америки як головуючої сторони у «Великій сімці», висловила подяку Предстоятелю Православної Церкви України Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію та всім учасникам зустрічі за діалог й висловила надію на подальшу плідну співпрацю з ВРЦіРО.
    Нагадаємо, Росія переслідує в окупованому Криму майже всі релігійні організації, крім РПЦ. Також окупанти вимагають демонтувати храм ПЦУ в Сімферополі.
    Довідково: G7, або «Вели́ка сімка» — міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада).

    Найсвіжіше

    Популярне