П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Онуфрій нагородив єпископа-фігуранта «Миротворця», настоятеля монастиря в Севастополі

    28 листопада очільник РПЦвУ Онуфрій поздоровив єпископа-сепаратиста Каліника (Чернишова), занесеного у базу «Миротворець», настоятеля монастиря в Севастополі, вікарія Сімферопольської єпархії РПЦвУ.
    Про це повідомляє офіційний сайт РПЦвУ з посиланням на пресслужбу монастиря.
    «З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія братія обителі була відзначена церковними нагородами, а помічники монастиря й активні парафіяни нагороджені благословенними грамотами Предстоятеля Церкви», – йдеться у повідомленні.
    Зазначається, що єпископ Бахчисарайський Каліник, вікарій Сімферопольської єпархії, у співслужінні братії і гостей монастиря звершив літургію, на яку його благословив митрополит Онурфій (Березовський).
    Після богослужіння єпископ Каліник разом із братією монастиря пішов до місця будівництва Соборного храму Воскресіння Христового в окупованому Севастополі й зробив закладку капсули й зачитав вітальну адресу від митрополита РПЦвУ Онуфрія.
    Нагадаємо, журналіст Олексій Гордєєв нещодавно докладно описав всі «патріотичні діяння» єпископа Каллініка. Коли російські війська прийшли захоплювати півострів, Каллінік «стал пророссийским патриотом» і одним із перших «получил российский паспорт».

    Дійсний російський паспорт Джерело фото: Сайт Миротворець

    Митрополит Сімферопольський і Кримський Православної Церкви України (ПЦУ) Климент у березні цього року ділився з виданням «Медуза», що під час російської анексії храм Каліника «слугував храмом-базою: там була і зброя, і засоби захисту, і харчі, і казарма».
    3 травня 2014 року в Євпаторії на Театральній площі Каліник благословив 144 сепаратиста із «місцевого загону народного ополчення, а також цивільних осіб, що активно допомагали силам спротиву неонацизму».
    Вручення нагороди Джерело фото: crimea.orthodoxy.su

    Загальновідома фотографія, на якій Каліник стоїть із грамотою в руках, зроблена саме в той день, 3 травня. Напис на грамоті – «За активну участь і особисту мужність», підписана ватажком кримського «ополчення» Михайлом Шереметом.
    з грамотою Джерело фото: crimea.orthodoxy.su

    За інформацією «Миротворця», до бази даних якого він внесений у квітні 2015, Каліник отримав медаль “За захист Криму” №4536.
    Нагадаємо, 8 грудня 2019 року в Ніжині РПЦвУ «по тихому» хіротонізувала Каліника в єпископа Бахчисарайського. «Синод УПЦ МП «обрав» його в єпископи три роки тому. Але за Порошенка не наважувалися висвятити активіста «російської весни». Тепер осміліли? », – зазначив тоді російський богослов Андрєй Кураєв.

    Найсвіжіше

    Популярне