Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    На офіційному сайті РПЦвУ публікують фейки про «фінансову підтримку ПЦУ від держави»

    Офіційний сайт Російської православної Церкви вводить в оману своїх читачів й публікує примітивні фейки про «фінансову підтримку ПЦУ від держави». За їх словами, під час зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із Вселенським Патріархом Варфоломієм, глава Кабміну «зізнався, що ПЦУ фінансують із держбюджету».
    Насправді ж мова йшла не про фінансову підтримку Православної Церкви України, а про підтримку українським урядом соціальних ініціатив Православної Церкви України.
    Ось як звучить оригінальний уривок на сайті Кабміну: «Денис Шмигаль наголосив, що Православна Церква України є надійним партнером державних інституцій в питаннях соціального й гуманітарного служіння. Держава, зі свого боку, підтримує активну соціальну діяльність церкви й надає їй (тобто соціальній діяльності, – ред. ДФУ) в юридично обґрунтованих та можливих межах повну соціальну й економічну підтримку».
    Далі на тому самому офіційному сайті РПЦвУ роблять висновок, що Державний департамент США, жертвуючи гроші на створений у 2019 році Митрополичий фонд ПЦУ для реінтеграції Донбасу, тим самим «фінансує» Православну Церкву України, хоча знову ж таки фінансування Держдепу відбувалось саме для реалізування низки соціальних проектів ПЦУ спрямованих на реінтеграцію Донбасу, а не на розвиток ПЦУ.
    Таким чином офіційний сайт Синодального інформаційно-просвітницького віддлі Російської православної церкви в Україні, так званої «УПЦ МП», поширює абсолютно неправдиву інформацію й навмисне чи випадково вводить своїх читачів в оману. Він зовсім не «просвітницький відділ», а «пропагандиський» відділ.

    Найсвіжіше

    Популярне