Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Інфіковані священники Почаївської лаври РПЦвУ приїхали до Києва лікуватися за рахунок інших

    Священники з Почаївської лаври московського патріархату, яка у перші місяці державного карантину періодично його порушувала і виступала форпостом ковід-дисидентства, тепер шукають кращого місця для свого лікування від коронавірусної хвороби у столичних медичних закладах, які й без того наповнені хворими киянами, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на Нromadske.ua.
    При цьому в Почаївській лаврі йде торгівля книжками святих отців, зокрема прп. Паїсія Святогорця, який повчав: «Ми прийшли в цей світ не для того, щоб зручніше влаштуватися», а щоб допомагати іншим.
    Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург розповіла, що в Олександрівській клінічній лікарні Києва, яка місцевою адміністрацією визначена опорною лікарнею для киян, хворих на COVID-19, з коронавірусом перебувають четверо священників зі Свято-Успенської Почаївської лаври РПЦвУ на Тернопільщині, але чому їх перевезли саме до столиці — невідомо.
    «За інформацією головного лікаря, на сьогодні є четверо священнослужителів з Почаєва. У нас у кожній інфекційній лікарні є священнослужителі, але без уточнення з якої вони церкви вони. Але найбільше кількість їх в Олександрівській лікарні», — зазначила Гінзбург.
    На питання, чому священників із Тернопільської області повезли саме до лікарні в Києві, Гінзбург відповіла: «Я не можу пояснити».
    Крім того, директорка зазначила, що в інфекційному корпусі Олександрівської лікарні вже немає вільних ліжок. Втім, місця є понад 60 місць у міських лікарнях №4 та №9.
    Також вона зазначила, що всі лікарні, які відвели для лікування хворих на COVID-19, забезпечені необхідним, тому київські лікарні не можна назвати найкращими.
    Священники з Почаївської лаври московського патріархату не захотіли лікуватися в лікарнях Тернопільської області, за місцем знаходження монастиря, і приїхали в столицю шукати собі кращого місця за рахунок місцевих жителів — через нестачу місць у Олександрівській лікарні Києва ліжка для хворих на COVID-19 розмістили у корпусі з пацієнтами, які страждають на ниркову недостатність. Пацієнти, які лікуються у відділенні, стурбовані таким рішенням, оскільки через ослаблений імунітет перебувають у підвищеній зоні ризику.

    Найсвіжіше

    Популярне