Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Голова Сумської ОДА прийшов до владики РПЦвУ за благословінням

    23 листопада президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Василя Хоми головою Сумської обласної державної адміністрації.
    А вже 4 грудня на сайті “Православна Сумщина” з’явилась інформація, що новопризначений голова прийшов до представника РПЦ у Сумах Євлогія, який його привітав із початком діяльності, “благословив на плідні труди та побажав йому Божої допомоги”.
    Орган МП також повідомляє, що на зустрічі обговорювали питання, “пов’язаних із життям церковних громад” і висловлювались “сподівання на подальшу спільну співпрацю державної та церковної влади на благо Сумщини”.

    Скріншот: фейсбук Олега Медуниці

    Життя громади канонічної Православної Церкви України на Сумщині поки що не цікавило очільника ОДА і він не висловлювався про співпрацю з представниками ПЦУ в області. Принаймні на сайті Сумської єпархії ПЦУ не знаходимо інформацію про зустріч Хоми з архієпископом Сумським і Охтирським Мефодієм.
    “В епоху до Зеленського публічно відвідувати представників московської церкви вважалося моветоном, – нагадує депутат 7 та 8 скликань Олег Медуниця. – Підтримка найвищого церковного керівництва анексії Криму та окупації Донбасу ввела негласне табу на такі контакти. Терорист Гіркін-Стрєлков у своїх спогадах прямо заявив, що його посібники переховувалися в одному з монастирів УПЦ МП”.
    За спостереженням політика, після того як Зеленський почав повертати у владу колишніх регіоналів взаємодія почала відновлюватися.
    Медуницю обурює і те, що призначений Зеленським голова Сумської ОДА не просто зустрівся з Євлогієм, а сам прийшов до нього за благословінням.
    “Процес знищення нашої державності запускається повним ходом”, – попереджає колишній депутат.
    Нагадаємо, нещодавно новообраний Херсонський міський голова Ігор Колихаєв також пішов за благословенням до єрарха РПЦвУ, а на Херсонщині єромонах МП змушував молитися за Путіна і забороняв парафіянам критикувати його.

    Найсвіжіше

    Популярне