Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній звершив архіпастирський візит до Чернігівської єпархії

    7 грудня з нагоди дня пам‘яті святої великомучениці Катерини і преподобного Меркурія Чернігівського Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Катерининському кафедральному соборі міста Чернігова, повідомляє офіційний сайт ПЦУ.
    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл та духовенство Чернігівської єпархії.

    Світлина: офіційний сайт ПЦУ

    Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді.
    Згодом лунала всеукраїнська молитва за припинення короновірусної епідемії.
    Завершилося святкове богослужіння урочистим молебнем біля чесних мощей преподобного Меркурія Чернігівського та відзначенням церковними нагородами матерів та дружин захисників України, а також воїнів (посмертно), які віддали життя захищаючи нашу Батьківщину. Окрім того, відзнаки було вручено представникам волонтерських організацій.

    Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній вручив церковні нагороди і грамоти.
    Архієпископ Євстратій від імені громади висловив вдячність Предстоятелю за візит та духовну опіку й підніс букет квітів.
    Після богослужіння Предстоятель із архієреями вшанував пам’ять загиблих українських захисників, засвітивши лампади та поклавши квіти на Алеї Пам’яті, що на центральній площі Чернігова.

    Найсвіжіше

    Популярне