П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ не вирішують конфлікт з колишнім схиігуменом Сєргієм, а просто чекають поки він помре

    Позбавлений сану і відлучений від церкви схиігумен Сєргій Романов і надалі буде продовжувати свою діяльність в Середньоуральському монастирі. Таку точку зору у розмові з інформаційним агентством “URA.RU” висловив історик Антон Кочнєв.
    Він вважає, що в Російській православній церкві просто чекають, коли Романов помре.
    “Зараз це повзучий конфлікт. Він не вирішений і незрозуміло як вирішиться. Мабуть, РПЦ просто очікує, коли Сєргій помре через вік і все вирішиться. У відкриту конфронтацію з ним вступати не будуть. РПЦ боїться сильної негативної уваги до себе”, – вважає Кочнєв.
    Історик зауважив, що в РПЦ вже зробили все, що могли зробити. Його позбавили сану і відлучили від церкви. А от після його смерті, справу “старця” продовжувати буде нікому. Багато залежить від особистості. У цьому, його ніхто замінити не зможе.
    Видання нагадує, що у жовтні 2020 року патріарх Кіріл (Гундяєв) затвердив рішення про відлучення бунтівного схиігумена від церкви. У відношенні Романова проводиться не одна перевірка у рамках адміністративних та кримінальних проваджень. У даний час Сєргій Романов та його прихильники утримують контроль над Середньоуральським монастирем.

    Найсвіжіше

    Популярне