П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Віряни ПЦУ нагородили керівника Вінницької обласної поліції «Орденом ганьби»

    У Вінниці пройшла мирна акція, під час якої віряни Православної Церкви України провели символічну церемонію нагородження начальника поліції Вінницької області Юрія Педоса.

    Про це пишуть ЗМІ: Вежа та 20 хвилин.

    У четвер, 12 грудня, до приміщення Головного управління Національної поліції у Вінницькій області прийшли десятки людей. Більша частина з них були літнього віку. Люди назвалися вірянами Православної Церкви України та членами «Братства святого апостола Андрія Первозванного», що стоїть на боці ПЦУ.

    Деякі з присутніх розповіли, що вони спеціально приїхали до Вінниці з різних районів, щоб взяти участь у мирній акції і разом помолитись.  Під час акції пройшла символічна церемонія нагородження «Орденом ганьби» очільника обласної поліції Юрія Педоса.

    «Нагорода» поліцейському Юрію Педосі була вручена «за особливо підступну антиукраїнську діяльність і зухвале зловживання владою, як то порушення кримінальних справ проти вірян Православної Церкви України». Там же можна було прочитати ще близько десятка різноманітних претензій вірян до головного полісмена області, зокрема, обвинувачення у: «непорушенні кримінальних справ щодо адептів «Руського миру», розбазарюванні бюджетних коштів на утримання московського попа» тощо.

    «Поліція України «спелась» з представниками Української Православної Церкви Московського Патріархату і оголосила тотальну війну представникам Православної Церкви України», — розповів заступник голови братства Віталій Лавріненко. І додав: нещодавно архієпископ Варсонофій (митрополит Вінницький РПЦвУ) нагородив Педоса відзнакою за його працю. «Оскільки Педос українець, і ми українці, то було би некоректно з нашого боку його також не відзначити. Саме тому ми виготовили цю медаль».

    «Нагорода» зроблена у вигляді ордену, до якого прикріпили книгу Тетяни Деркач «Московский патриархат в Украине: анатомия предательства».

    У свою чергу, ситуацію у Вінницькій області прокоментував єпископ ПЦУ Євстратій Зоря:  «У Вінницькому управлінні поліції хочуть і далі робити вигляд, що «всьо хорошо», та прикривати інтереси Російського патріархату. А тим, хто протестує проти беззаконня – всіляко перешкоджають» – написав він у своєму Facebook.

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне