Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ розповіли як лікують сирійських дітей, постраждалих від війни, яку веде Росія

    Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) розказав, що за минулий рік РПЦ вдалося організувати протезування і реабілітацію десяти сирійських дітей в Москві а також, що «особлива турбота патріарха Кіріла — це люди».
    Про він розповів у інтерв’ю «Інтерфаксу».
    Владика запевняє що для РПЦ кожна дитина це — «окрема особиста драма жахливих подій, що перевернули все їхнє життя і життя їхніх родин». Особливо цинічним такі заяви виглядають на фоні введення 4 000 російських військовослужбовців в Сирію, для допомоги повалення антиурядових постань.
    Іларіон розповів про 15-річного сирійського хлопчика Махмуд аль-Хасана, якому під час ракетного обстрілу пошкодило очі й обпекло шкіру. «Права рука була частково ампутована. На момент отримання тяжких каліцтв Махмуд навчався в 7 класі», — розповів ієрарх РПЦ. «Ми підходимо до цього проекту відповідально, пам’ятаючи про покликання Церкви допомагати всіма силами, об’єднуючи людей доброї волі, співпрацюючи з кращими лікарями», — запевнив Іларіон.
    Варто зазначити що із такою ж відповідальністю до Сирії підходить і глава РПЦ Кіріл Гундяєв. У 2016 році він заявив: «Те, що сьогодні відбувається в далекій, здавалося б, Сирії, яка насправді далекою зовсім не є, це в буквальному сенсі наш сусід, — це і є захист Вітчизни». Кіріл також назвав антиурядові повстання та боротьбу курдського народу за незалежність «тероризм» який у випадку перемоги в Сирії, може «звичайно затьмарити життя нашого народу, принести нещастя і лиха […] Тому ця війна оборонна — не стільки навіть війна, скільки точковий вплив. Але, тим не менш, це участь наших людей у військових діях, і поки ця війна носить оборонний характер, вона є справедливою», — упевнений він.
    Як нагадав патріарх РПЦ «військові дії виправдані, коли вони захищають людину, суспільство, державу». Саме російськомовне населення Донбасу і Криму зараз «захищає» Путін в Україні.
    За підтримки російських “миротворців” – станом на березень 2018 р. у Сирії відомо про смерть 353 900 осіб, включно з 106 000 цивільних. Такі дані наводить Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR) – організація, що базується у Великій Британії, але має широку мережу спостерігачів на місцях. До цього числа не входять 56 900 осіб, які зникли без вісти та, за припущенням правоохоронців, також загинули. Представники SOHR також висловлюють здогадку, що близько 100 000 смертей не задокументовані.
    Нагадаємо РПЦ в Сирії збирається відкрити Центр допомоги для сирійських дітей, які постраждали під час війни.
    Перед початком відкритої інтервенції російських військ до Сирії, у Росії була розгорнута кампанія щодо інформаційного забезпечення операції — від заяв про спорідненість доль Росії та Сирії до заяв на підтримку Російською Церквою військового вторгнення у Сирію.
    У 2017 році 4 і 6 квітня були здійснені хімічні атаки військами президента Сирії Башара Асада, в результаті чого загинуло близько 100 осіб, серед яких майже 30 дітей, стали шоком для світової спільноти. США і Європа відреагували миттєво. Президент Дональд Трамп заявив, що хімічна атака є “жахливим” актом, який змінив його погляди на президента Сирії Башара Асада. Він також додав, що ця атака “стала виходом за багато рамок” і що таке не можна терпіти.
    7 квітня 2018 року у місті Дума сирійський уряд застосував хімічну зброю, внаслідок якої загинуло щонайменше 70 людей. Джерелом вважають бомбу, скинуту з вертольота, яка ймовірно містила зарин. Сирійське державне новинне агентство САНА в свою чергу заявило, що повідомлення про хімічну атаку вигадані повстанцями, які усвідомлюють неминучість своєї поразки і намагаються перешкодити просуванню урядових військ.
    Натомість голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що відповідальність лежить не лише на сирійському режимі, але й на тих, хто його підтримує. Натяк більш ніж прозорий – Асада підтримує Путін, прикриваючись боротьбою з терористами так званої Ісламської держави. Власне, Москва в цьому випадку так і заявила, що її протеже – Асад – ні до чого, це все терористи.
    Проти «терористів у Сирії» як ми писали вище борються і у РПЦ: спочатку агітують і підтримують військове вторгнення в чужу країну а потім заявляють про готовність будувати там будинки для дітей постраждалих від війни.
    Нещодавно президент РФ Владімір Путін разом із міноборони Сергієм Шойгу зустрівся із Антіохійським патріархом та Башаром Асадом. ЗМІ повідомляли що вони молились за мир. На фото видно як президент Сирії Башар Асад ставить разом із Путіним свічки. Також Путін відвідав у Сирії мечеть Омейядів.
    Сирія. Хімічна атака
    Результат пошуку зображень за запитом
    Путін і Асад

    Найсвіжіше

    Популярне