П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополити Онуфрій та Антоній госпіталізовані з коронавірусом під чужими іменами

    Очільник Московського Патріархату в Україні (РПЦвУ) митрополит Онуфрій та митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) заразились коронавірусом і їх таємно госпіталізували до лікарні під чужими іменами.
    Про це повідомляє Релігійна правда з посиланням на джерела у Києво-Печерській лаврі.
    Також коронавірус виявили у митрополита РПЦвУ Антонія (Паканича) та ректора Київської духовної академії при Києво-Печерській лаврі єпископа Сильвестра (Стойчева). Наразі вони також госпіталізовані.
    Раніше коронавірусну інфекцію підхопили намісник Києво-Печерської Лаври Митрополит Павло (Лебідь) та настоятель Свято-Троїцького Іонинського монастиря єпископ РПЦвУ Іона (Черпанов).
    Митрополитів Онуфрія та Антонія після анонімного проходження тесту було госпіталізовано до лікарні під чужими іменами. Так вчинили з метою убезпечити РПЦвУ від звинувачень напередодні Великодня.
    «Швидше за все, митрополит Онуфрій не проводитиме Великодню літургію, оскільки для нього наразі найважливішим питанням залишається власне здоров’я, а не репутація церкви», – зазначило джерело.
    Нагадаємо, представники РПЦ в Україні до останнього моменту ігнорували карантинні вимоги, закликали вірян ходити до церкви, попри ризик спалаху COVID-19.
    Раніше Києво-Печерську лавру закрили на карантин за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці. Тести на коронавірус пройшли 230 ченців і 68 семінаристів. У 90 монахів тест показав позитивний результат.
    17 квітня помер третій чернець Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Никодим. Напередодні померли насельники Києво-Печерської лаври монахи Нектарій і Наум.

    Найсвіжіше

    Популярне