Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Намісник столичного Іонівського монастиря МП підтвердив, що хворий на COVID-19

    Намісник Іонівського монастиря, що у Києві, архієпископ Московського Патріархату Іона (Черпанов) підтвердив, що хворіє на COVID-19.
    «Друзі, ось і мене торкнулося світова пошесть. Після недільної служби на вулиці у мене піднялася температура, в понеділок вона дійшла до 38 і я вирішив про всяк випадок зробити тест. Вчора стало відомо, що він позитивний», – написав він на своїй Facebook сторінці.
    Намісник Іонівського монастиря Московського Патріархату архієпископ Іона (Черпанов) також повідомив, що зараз перебуває у нормальному стані на самоізоляції, а служби у монастирі ведуться без участі прихожан.
    Також він не знає, де би міг підхопити коронавірус.
    «Де міг заразитись – не знаю. При такій кількості контактів, як у мене, це не дивно … Перебуваю під контролем лікарів, монастирські справи не полишаю, але займаюся ними у віддаленому режимі – по телефону, смс та ін. Прошу молитов і за мене і за братію! Слава Богу за все!», – підсумував він.
    Нагадаємо, раніше ми писали, що монахи Іонівського монастиря інфіковані COVID-19. 6 квітня у трьох православних священиків Москви виявлений COVID-19. Також протоієрей РПЦ Ткачов і митрополит МП Іларіон (Алфєєв) розійшлись думками через Великдень. Ткачов навіть висміяв коронавірус і засоби захисту проти вірусу.
    Митрополит Московського Патріархату Павло (Лебідь) перебуває у лікарні. Територію Києво-Печерської Лаври закрили на карантин. Всередині монастиря зафіксовано спалах вірусної інфекції – близько 10 насельників перебувають у лазареті обителі, ще кілька на режимі самоізоляції. 
    Раніше намісник Лаври РПЦвУ Павло (Лебідь) закликав ігнорувати карантин. «Не дивіться старше покоління чи молодше, усі спішіть у храм, обійміть один одного», – закликав він. Також у 2013 році він був ініціатором виселення інфекційної лікарні.

    Найсвіжіше

    Популярне