П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Чи поїдуть російські «гумконвої» до Києва?

    Якщо комусь видається нелогічною можливість ввезення в Києво-Печерської лавру зброї, то така необхідність виникла у росіян одразу після того, як набрала популярності петиція про передачу Києво-Печерської Лаври Православній церкві України.
    Напередодні Російська Федерація висловила бажання і готовність відправити гуманітарну допомогу до Києво-Печерської лаври.
    Тут виникає декілька ключових питань, які мусять зацікавити пересічних українців.
    По-перше, навіщо? Неодноразово єрархи, священники та віряни РПЦвУ заявляли, що молитва та причастя для віруючих – ліки від всіх хвороб. Тож звідки назріла така гостра необхідність іноземної допомоги в абсолютно непотрібних для лаври речах?
    По-друге, чому архієреї РПЦвУ так вперто не хочуть визнати, що вони де-юре і де-факто є Російською православною церквою? Самі росіяни це практично визнали своїми заявами про опікунство лаврою. Можливо всі заяви про те, що РПЦвУ це українська церква повинні нарешті відійти у минуле?
    По-третє, ні для кого не є секретом, що «гумконвої» РФ перевозять не лише товари першої необхідності. Донбас і досі трясе від «гуманітарних» «палок ковбаси» та «буханок хліба», якими так вправно стріляють артилерійські загони бойовиків «ДНР/ЛНР». Тож чи не збирається РФ перекинути у центр Києва арсенал зброї?
    Якщо комусь видається нелогічною можливість ввезення в лавру зброї, то така необхідність виникла у росіян одразу після того, як набрала популярності петиція про передачу Києво-Печерської лаври Православній церкві України. Захист осередку «руского міра» в Києві – одна з головних задач ФСБ РФ. А мета виправдовує засоби.
    Окрім цього, Росії не потрібен лише Крим чи Донбас. РФ не мислить себе без Києва. Росія без «Матері міст руських» не може вічно підгодовувати міф про великий «русскій мір» голослівними балачками.
    Отже, якщо українській владі забракне здорового глузду і рішення впустити гумконвой РФ у столицю України буде ухвалене, – українці мають вимагати, щоб абсолютно весь товар, транспорт і люди супроводжувався тотальним і беззаперечним контролем спецслужб і правоохоронних органів України, а також, міжнародними спостерігачами. Інакше ми досить скоро зможемо спостерігати триколор на верхівці великої лаврської дзвіниці.

    Найсвіжіше

    Популярне