Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ закручує гайки: Кіріл заборонив у служінні критика церкви Кураєва

    На сайті Московської міської єпархії опублікований указ патріарха Кіріла про заборону в служінні заштатного протодиякона Андрєя Кураєва.
    «У зв’язку з публічною образою Вами пам’яті настоятеля Богоявленського кафедрального собору міста Москви протоієрея Олександра Агейкіна, незважаючи на скорботу його дружини і дітей, в день його кончини, що характеризує це діяння не тільки як аморальне, а й як особливо цинічне, що викликало обурення архієреїв, кліриків і мирян РПЦ, а також з огляду на Ваші попередні діяння, щодо яких надходили скарги на моє ім’я, Ви забороняється в священнослужінні до прийняття рішення єпархіальним церковним судом за розгляді згаданих діянь ». – сказано в указі патріарха Кіріла.
    Кураєв також неодноразово критикував РПЦвУ. Про митрополита Павла (Лебіля) він сказав: «Не покаявся у своєму тупому геройстві «обніматись».
    Глава Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ, в. о. прес-секретаря патріарха Кирила Володимир Легойда так відгукнувся про заборону Кураєва: «За законом. І по совісті».
    21 квітня в своєму ЖЖ Кураєв так відгукнувся про смерть Агейкіна: «У моїй пам’яті цей недопротопресвітер залишиться як тупий кар’єрист, який зробив кар’єру в сфері віп-сервісу.( “Недопротопресвітер”: щоб це зрозуміти, треба знати, що протягом півстоліття настоятель саме Єлоховського собору був єдиним в РПЦ “протопресвітером”. Агейкін – перший, хто отримав там настоятельство, не встигнувши отримати на додачу даний титул. І це зовсім нічого не говорить про нього, але лише про дрібні реформи патріарха Кіріла)».
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне