Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині РПЦвУ перейшла до погроз «протестами». Онуфрій виправдовується перед Кремлем?

    Буковинська єпархія РПЦвУ («УПЦ МП») опитує вірян чи готові ті вийти на протести, якщо Києво-Печерську лавру передадуть Православній церкві України.
    Голосування щодо можливих протестів на «захист святинь» оприлюднили на сторінці Буковинської єпархії РПЦвУ у Facebook.

    «Чи готові ви вийти на захист православних святинь за прикладом народу Чорногорії (з дотриманням норм карантину), в разі розгляду та підтримки Президентом України В.Зеленським петиції про незаконну передачу Києво-Печерської лаври штучноутвореній релігійній організації ПЦУ?» – запитують на сторінці єпархії.
    У голосуванні взяли участь 4 тис. користувачів. Станом на 12 дня 1 травня, 94% людей, що взяли участь в голосуванні висловились «за» протести.
    Нагадаємо, що теперішній очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій, під яким захиталося крісло, родом з Буковини. Це опитування, а також своєрідний напад на редакцію буковинського видання може свідчити, що Онуфрій хоче доказати свою лояльність кремлівським кураторам. І не випадково, мабуть, у повідомленні Буковинської єпархії РПЦвУ згадано Чорногорію – бо саме Онуфрій, за наказом свого шефа патріарха Кіріла, був відряджений до цієї балканської країни для участі в антидержавних протестах.

    Найсвіжіше

    Популярне