Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    «Ти споживач «кремлівської благодаті», – Релігієзнавець розкритикував заступника голови ОП

    Український учений і народний депутат України VIII-го скликання Віктор Єленський розкритикував заяви заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова і назвав його споживачем «кремлівської благодаті».
    Єленський заявив, що українські посадовці дають Московському патріархатові карт-бланш на його безчинства в Україні, а саме до зриву мобілізації, плазуванням перед агресором, «боротьбою за мир» в одні ворота, нетерпимістю до інших.
    «Український посадовець достатньо високого рангу категорично відмовляє православним України мати такі самі права, які мають православні Грузії та Росії, Сербії та Румунії, Болгарії, Греції та інших країн», – написав Віктор Єленський.
    Як пише Єленський, «українське чиновництво звертається до політики «стримання» української автокефалії», адже вона сприймається як як «глибока образа і по-справжньому мучить» їх сумління. «У чудовій, зазначимо, кампанії – російської розвідки, дипломатії, КисельоваСоловйова та ЖириновськогоПоклонської».
    Він також зауважив, що дотепер немає реакції Офісу Президента на інтерв’ю першого заступника голови цього Офісу С. В. Трофімова, в якому той називає курс на духовне розкріпачення мільйонів православних України «лукавим вектором».
    «Держава скеровується не на забезпечення релігійної свободи для своїх громадян, які сповідують Православ’я, а на її брутальне придушення – або ти споживач «кремлівської благодаті», або рухаєшся «лукавим вектором», який віднині не толеруватиметься», – підкреслив Єленський.
    Дії заступника АП Сергія Трофімова Віктор Єленський кваліфікував, як  «стовідсоткову антинародну діяльність».
     

    Найсвіжіше

    Популярне