Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Чистки в РПЦ продовжуються. Боротьба з содомією чи дещо інше?..

    2020 рік ознаменувався потужними чистками в рядах РПЦ, які влаштував патріарх московський Кіріл (Гундяєв).
    У березні предстоятель РПЦ відсторонив єпископа Флавіана (Митрофанова) від управління Череповецкою єпархією і відправив його на поселення в Павло-Обнорський монастир після того, як в його квартирі знайшли нарколабораторію. Таке повідомлення з посиланням на росЗМІ опублікував «Главком».



    У квітні патріарх видав указ про заборону в священнослужінні відомого блогера і місіонера протодиякона Андрія Кураєва. Причиною названо образу пам’яті настоятеля Єлоховського собору протоієрея Олександра Агейкіна.
    І от, 18 травня відбулись чергові чистки. Як повідомляє офіційний сайт московської патріархії, згідно рішення патріарха Московського Кіріла (Гундяєва), єпископ Армавірський і Лабинський Ігнатій (Бузін) та єпископ Костомукський і Кемський Ігнатій (Тарасов) до рішення Загальноцерковного суду відлучені від управління єпархіями. Цікаво, що причина не розкривається, а зазначається, що підставою такого рішення стали аргументовані звинувачення в адресу вказаних архієреїв в церковних правопорушеннях, що є несумісні з подальшим керівництвом єпархіями.
    Якщо офіційна патріархія дає обмаль інформації, це означає, що підстави такого відсторонення більш ніж захоплюючі.
    Російське видання stolica-s.su з посиланнями на «Живой журнал» та «Церквач» повідомляє, що персоналії єпископів Ігнатіїв Бузіна і Тарасова давно обговорювались в навколоцерковних колах. Звинувачення зводились до п’янства та нетрадиційної сексуальної орієнтації. Терпець патріарха Кіріла увірвався після обнародування фотографії єпископа Ігнатія (Бузіна) в оголеному вигляді.
    Вочевидь, про уподобання підлеглих єпископів патріарх знав. Маючи біля себе підрозділ Федеральної служби охорони РФ, який однозначно займається агентурною роботою в середовищі навколо предстоятеля РПЦ, він має компромат на всіх, хто живе не зовсім християнським життям.
    Проте, за повідомленням російського «Церквача», кадровий голод РПЦ призвів до того, що у 2011 році ціла низка осіб із сумнівною репутацією стали єпископами і були призначені очільниками єпархій.
    То за що ж саме покарав єпископів патріарх Кіріл (Гундяєв)? За нетрадиційні сексуальні уподобання, чи за те, що попались?
    Ми не ставимо перед собою мету розпалювання ворожнечі і з належною повагою ставимося до будь-яких вподобань всіх людей, що не виходять за межі Закону.
    Водночас, ми вважаємо лицемірством негативне ставлення до ЛГБТ-спільнот, яке культивує РПЦ, але при цьому має у своєму складі декілька їхніх прихильників.
    З іншого боку, цікавим видається той факт, що російська цензура припинила приховувати факти далеко не християнського способу життя окремих кліриків РПЦ і засоби масової інформації уповну смакують скандали і факти епічних провалів РПЦ.
    Ймовірно, у такий спосіб Кремль натякає єрархам РПЦ, що їх очікує у випадку непокори або провалу завдань, для яких влада РФ утримує та годує величезний апарат сучасного російського православ’я.

    Найсвіжіше

    Популярне