Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл вже не захистить: Духівник Путіна «дав ляпаса» улюбленому проповіднику Моспатріарха

    Скандал щодо церковного суду над «нетрадиційними» єпископами РПЦ навіть не сягнув апогею, а засоби масової інформації вже мають нову тему для обговорення. Конкуренція між Московським патріархом Кірілом (Гундяєвим) та духівником президента РФ Путіна митрополитом Тіхоном (Шевкуновим) трансформується у відкритий конфлікт.
    Передувало цьому незвичайне, але цілком очікуване явище, – частина єпископів та священників РПЦ визначила конспірологію невід’ємною частиною свого служіння.
    Коли конспірологія звучить з вуст російського православного священника – вона набуває нових яскравих форм та проявів. Цього разу відзначився один з найбільш завзятих прибічників патріарха Кіріла митрофорний протоєрей Андрєй Ткачьов, якого росЗМІ називають «улюбленим проповідником Кіріла».
    Портал Credo.Press поширив відео каналу «Царьград» під назвою «Зашьют в вас маленькую гниду». «Любимый проповедник Патриарха Кирилла» пугает Биллом Гейтсом и 5G». Що являє собою роздуми священника РПЦ про новітні технології, які нібито будуть використані для поголовної «чипізації населеня», в тому числі, під виглядом проведення щеплень від COVID-19.
    Чому саме протоєрей Андрій Ткачьов прийшов до таких складних і, подеколи, неймовірних умовиводів? Священник прогнозує, що «чіпи» будуть вшиватись людям, дослівно, в «кожу головного мозга». Українською цей орган, вочевидь, називається «шкіра головного мозку».

    Відкинемо вірогідність ненавмисної помилки з боку клірика РПЦ, як і ймовірність здійснення ним випадкового відкриття в галузі анатомії та фізіології людини. Приходимо до висновку, що «шкіра головного мозку» – це «реально» існуючий орган православного конспіролога – зовнішній покрив головного мозку, який захищає його від широкого спектру зовнішніх впливів, передусім, об’єктивної інформації та академічних знань, а також виконує екскреторну функцію, тобто здійснює виведення продуктів обміну та життєдіяльності, як правило, у вигляді поту, трохи рідше – у вигляді постулатів «мракобєсія».
    Можна було б довго смакувати крилатими висловами протоєрея Андрєя Ткачьова, але його найнещаднішим критиком виступив сам митрополит РПЦ Тіхон, духівник Владіміра Путіна.
    Вже згаданий вище портал Credo.Press опублікував відеролик з проповіддю митрополита під назвою «Читайте не листовки и не интернет!» Митрополит Тихон (Шевкунов) оспаривает проповеди о 5G и «антихристе» Билле Гейтсе».

    Суть проповіді зводиться до тези «якщо людина свідомо не відрікається від Бога і не поклоняється дияволу, жодні чіпи, вакцини, 5G та інші технологічні винаходи не можуть зашкодити такій особі».
    Такий спритний та дзвінкий ляпас «мракобєсам» від духівника Путіна, мабуть, болісно відчули всі православні любителі конспірології та особисто патріарх Кіріл.
    А той факт, що все це відбулось не тихенько в кулуарах московської патріархії, а відкрито в медійному просторі, ймовірно, свідчить про наміри Кремля підірвати авторитет нинішнього предстоятеля РПЦ і, можливо, провести незабаром зміну патріарха Московського.

    Найсвіжіше

    Популярне