Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вважають, що Біл Гейтс хоче видалити «ген Бога»

    Священик РПЦ із Єкатеренбургу протоієрей Георгій Коротков під час проповіді заявив, що за допомогою вакцини проти коронавірусу Біл Гейтс намагається видалити із мозку «верующих… ген Бога», а сільський священик Ліпецької єпархії РПЦ розповів своїм прихожанам, що 5G – «це частоти, на яких працює наш мозок…Тому вони елементарно можуть впливати на наш мозок, на наш настрій, нашу свідомість».
    Про це повідомляє портал Ахилла.
    Проти подібних висловлювань 21 травня виступив конкурент патріарха Кіріла – Псковський митрополит Тіхон (Шевкунов). Під час проповіді він наголосив, що «сьогодні лякають людей цими апокаліптичними подіями, як ніби-то вони відбуваються в наш час». Розтлумачивши прихожанам слова книги Апокаліпсис про прихід антихриста, Тихон закликав своїх прихожан читати «не листівки і не інтернет, а Писання, в якому пояснюється, як саме в останні часи буде відбуватися поклоніння антихриста – це буде релігійне поклоніння, пов’язане зі свідомим зреченням від Христа». Для підтвердження своїх слів Шевкунов навів слова шанованого в РПЦ старця – архімандрита Іоана Крестьянкіна, який свого часу спростовував той же меседж про «печать антихриста», яку пов’язували із індефікаційними кодами.

    Подібні апокаліптичні жахіття із різними вакцинами природні для РПЦ. В історії Росії існує багато випадків, коли під час розповсюдження різних епідемії «вєрующіє люді» сприймали ліки проти них як ту саму «печать антихриста». Це підтверджує викладач Московської Духовної Академії протоієрей Ілья Письменюк.

    У висновку своєї статті «Русская Церковь в период эпидемий: исторический очерк», що була опублікована на офіційному сайті РПЦ напередодні Пасхи, він зазначає, що «частина населення навіть в кінці XIX в. як і раніше дивилася на хвороби виключно з точки зору покарання Божого, виступаючи проти будь-яких лікувальних і епідеміологічних заходів». Як наслідок такого ставлення він наводить приклад боротьби із віспою: «з приводу щеплення від віспи, що з’явилось в той час, і яке рятувало тисячі людей від каліцтва та смерті, збереглися свідчення про пов’язаного з цим забобонним народним страхом: «… віспу прищеплюють майже насильно, її називають антихристовою печаттю».
    У наслідок такого ставлення «населення навчилося навіть незабаром після щеплення висмоктувати матерію, або змивати її в лазні».

    Зважаючи на те, що сучасні російські горе-богослови вважають, що вакцина проти коронавірусу буде видаляти «ген Бога» із мозку, стає навіть страшно уявити, як жертви такої проповіді будуть видаляти її із власної голови, що може призвести до трагічних наслідків, навіть до самогубств на релігійному ґрунті.
    Нещодавно РПЦ в Молдові на засіданні свого Синоду виступив із-заявою щодо можливої вакцини проти коронавірусу. Священики вважають, що за допомогою вакцини в організм людини будуть вводити «наночастинки, які реагують на хвилі, що передаються за допомогою технології 5G і дозволяють системі дистанційно керувати людиною». На думку молдавських владик це є частиною «глобальної антихристської системи».

    Така заява Синоду є яскравим прикладом «мракобєсія», що панує в головах єрархів РПЦ. Сама заява написана у стилі «російського православного клікушества» і за принципом «баба бабі сказала», адже її засади не відповідають православному віровченню і суперечать свідченням Біблії щодо приходу антихриста. Утім ряд священнослужителів РПЦ напряму пов’язує так зване «чіпірованіє», яке на їх думку пов’язане саме із вакциною проти коронавірусу, саме із «печаттю антихриста».

    Найсвіжіше

    Популярне