Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Що означає для капеланів новий статус України в НАТО?

    Північно-атлантичний альянс визнав Україну членом програми розширених можливостей, повідомила пресслужба НАТО.

    Хоча статус партнера НАТО з розширеними можливостями не впливає на можливе членство України в Альянсі, проте, новий статус спрямований на посилення співробітництва країн-учасниць альянсу з Україною за вагомий внесок в операції та місії НАТО.
    Статус партнера НАТО з розширеними можливостями передбачає глибшу взаємодію капеланів та військових із силами альянсу. Зокрема буде збільшено регулярні політичні консультації з питань безпеки, включно на рівні міністрів. У військових капеланів з’явиться розширений доступ до програм взаємодії та навчань. Військові священники НАТО та Українського війська будуть ще більше обмінюватись інформацією та отриманим досвідом. Також буде ближча взаємодія під час криз і підготовки операцій.
    В альянсі нагадали, що Україна надавала військових для участі в операціях в Афганістані та Косово, а також для Сил реагування НАТО та навчань.
    «Це рішення визнає значний внесок України в місії НАТО і демонструє незмінну відданість Альянсу своїм партнерствам, попри пандемію COVID-19», – прокоментувала речниця НАТО Оана Лунгеску.
    Україна є одним із шести партнерів з розширених можливостей поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен партнер має індивідуальні відносини з НАТО.
    Нагадаємо у лютому 2020 року ПЦУ взяла участь в 31-й Міжнародній конференції очільників військових капеланських служб із 34 країн світу.

    Найсвіжіше

    Популярне