П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Терористи «Л/ДНР» допомагали схиігумену захоплювати монастир у Росії

    Нові деталі появились у історії із захопленням монастиря у Росії схиігуменом Сєргієм (Романовим). Виявилось, що допомагали монаху російські найманці, що воювали на Донбасі проти ЗСУ.

    Про це повідомляє видання Dialog.ua.
    Відзначається, що Сергій «скинув» настоятельку монастиря і не пускає на територію нове керівництво Єкатеринбурзької єпархії РПЦ і журналістів. Охорону забезпечують патрулі «козаків», які воювали проти української армії на сході України.
    «Вчора в храм повинен був прибути новий настоятель, але на вході його вже чекали парафіяни і козаки. Останні вважають себе у боргу перед (схиігуменом, – ред.) Романовим, так як він благословляв їх на поїздку на Донбас», – повідомив російський Telegram-канал Mash.
    Перше засідання єпархіального церковного суду, що повинен розібратися в поведінці схиігумена, відбулося 15 червня. Сєргій приїхав в єпархію, щоб зачитати звернення. У зверненні Сєргій заявив, що патріарх зрадив віру дотриманням норм Роспотрєнадзору. Після цього він покинув зал засідання. Наступне відбудеться 26 червня.
    Схиігумен давно говорив неприйнятні для керівництва РПЦ речі – про те, що Росією правлять двійники Путіна, що щеплення та ІПН – печать антихриста, натякав навіть, що «патріарх Кіріл – несправжній». Зазначимо, що у минулому він відсидів у тюрмі і після того, як вийшов з неї подався у монахи. Сергій пострижений в схиму (найвищий і найсуворіший чернечий орден у православ’ї) в липні 2006 року, на честь преподобного Сергія Радонезького.
    Після проклять схимонаха на адресу Роспотрєбнадзора і санітарних лікарів архієпископ РПЦ заборонив йому проповідувати. Але ігумен не послухався і записав нове звернення. Тоді єпархіальна влада заборонила йому служити. Це рішення Сєргій також відмовився виконувати.
    У ЗМІ Сергій багато років був відомий як «духівник Наталії Поклонскої», лідер і ідеолог секти «царебожніков», які вважають Месією останнього царя-страстотерпця Николая II, – тезку і однофамільця Сєргія, в миру Ніколая Романова. Поклонська була активною учасницею цієї спільноти.
     

    Найсвіжіше

    Популярне