П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія підтримує Російську церкву в Україні і Сербську в Чорногорії, – МЗС Росії

    Глава МЗС Російської Федерації Сергей Лавров «висловив підтримку Сербській православній церкві у бідах у Чорногорії та зазначив, що лише зміцнюючи єдність православних народів, можна зміцнити позиції Російської православної церкви в Україні та Сербської православної церкви в Чорногорії». Таким чином для Лаврова ніякої УПЦ МП немає, є лише «Російська православна Церква в Україні».
    Про це повідомляє Балканський оглядач з посиланням на ЗМІ.
    Патріарх Сербії Іриней прийняв 18 червня в Сербському патріархаті в Белграді Сергея Лаврова, міністра закордонних справ Російської Федерації.
    «У відкритій та доброзичливій розмові» Лавров підтвердив підтримку російського державного керівництва територіальній цілісності та суверенітету Республіки Сербія в Косово і Метохії, повідомляє СПЦ на своєму офіційному сайті.
    Під час зустрічі було представлено звіт про хід робіт в храмі Святого Сави в Белграді, а також про їх фінансування. Патріарх Іриней подякував міністру Лаврову «за велику допомогу Президента Російської Федерації Володимира Путіна», завдяки якій було виділено 10 мільйонів євро на виготовлення мозаїк для храму.
    Раніше ми повідомляли, що Путін поїде до Сербії на освячення храму, а головний дипломат РФ вже там.

    Найсвіжіше

    Популярне