П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Путін поїде до Сербії на освячення храму, а головний дипломат РФ вже там

    Президент РФ Владімір Путін підтвердив свій намір відвідати Сербію під час урочистостей з нагоди освячення нового собору святого Сави в Белграді, запевнивши, що Росія «продовжить сприяти інтересам Сербії», а також захищати інтереси Сербського Патріархату.
    Про це російський президент заявив під час телефонної розмови з президентом Сербії Олександром Вучичем, яка відбулась 15 червня, повідомляє Credo Press з посиланням на Інтерфакс.
    Глава МЗС РФ Сергій Лавров прибув у Белград, де провів переговори з вищим сербським керівництвом.  Візит відбувся за три дні до парламентських виборів в Сербії. Зустріч Лаврова повинна перш за все показати, наскільки сербський президент Александар Вучич, якого Москва підтримала на нинішніх виборах, готовий на ділі, а не на словах бути стратегічним партнером Росії в регіоні, – пише російське видання.
    Президент Сербії 24 червня відвідає Москву, де буде присутній на військовому параді, також будуть переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.
    Що цікаво Путін проігнорував освячення головного храму ЗС РФ, але поїде на освячення храму в Белград. Російські спецслужби були помічені у протестах Сербської ПЦ на території Чорногорії.
    Нагадаємо, президент Чорногорії Джуканович звинуватив Сербську православну церкву у підтримці ідеї Великої Сербії, тобто сепаратизмі. Сербський сепаратизм в Чорногорії підтримала Російська церква, а також очільник РПЦвУ Онуфрій та патріарх РПЦ Кіріл, а Президент Сербії Вучич забажав захищати сербів в Чорногорії.

     
     

    Найсвіжіше

    Популярне