П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній обговорив із військовими священниками ДПСУ розвиток капеланства

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній обговорив із капеланами Державної прикордонної служби України шляхи розвитку капеланства, повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Зустріч була ініційована заступником Голови СУВД по роботі із ДПСУ капеланом Михаїлом Предком. Під час спілкування капелани розповіли предстоятелю помісної Української Православної Церкви про специфіку свого служіння та ті виклики, з якими вони зустрічаються.
    Також, капелани розповіли про свої успіхи і досягнення у душпастирській роботі із військовослужбовцями прикордонної служби.
    Його Блаженство наголосив на важливості капеланського служіння, а особливо в час російської агресії, подякував капеланам за служіння Церкві і Українському народу та відзначив протоєрея Геннадія Рохманійка, протоєрея Романа Перетятька, протоєрея Іоана Чокалюка та протоєрея Андрія Ляшика медалями святого архістратига Божого Михаїла.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній освятив пам’ятник автору Гімну України Павлу Чубинському. Також капелан разом із нацгвардійцями вшанував пам’ять полеглих бійців ЗСУ у Слов’янську.


     

    Найсвіжіше

    Популярне