Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Львівщині затримали священнослужителя Російської церкви за торгівлю зброєю

    Поліцейські Львівщини затримали священнослужителя російської церкви, який у власному помешканні виготовляв і продавав зброєю (пістолети, глушники, набої й гранати).
    Щоби не потрапити в поле зору поліцейських, під час купівлі пістолетів та посилання поштою «товару» священнослужитель Російської істинно-православної церкви використовував фіктивні анкетні дані, повідомляє Гал-інфо з посиланням на поліцію.
    У грудні 2018 року його затримували за незаконне поводження зі зброєю. Згідно з вироком суду, чоловіка визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень та засуджено до 5-ти років позбавлення волі. Однак, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, звільнено від відбування покарання з випробуванням.
    8 липня, проводяться обшуки на території Львівської, Черкаської та Київської областей, зокрема, за місцем проживання зловмисника, а також у покупців зброї.
    Вилучено 8 пістолетів, рушницю, 15 магазинів, 6 глушників, 165 набоїв, світлошумові гранати та інші елементи зброї.
    Вирішується питання про затримання 48-річного священника, мешканця Львівської області у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою.
    Як повідомляють ЗМІ ймовірно мова йде про В’ячеслава Коновалова, який проживає у селі Бортятині, але народився у Російській Федерації. Представляється благочинним львівського округу Російської істинно-православної церкви (РІПЦ). Храмом для його церкви слугує власне помешкання, його парафіяни — кілька родичів і знайомих.
    Раніше ми писали, що на Рівненщині СБУ підозрює священика РПЦвУ в торгівлі зброєю.

    Найсвіжіше

    Популярне