Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    СБУ викрила інтернет-агітаторів, які розпалювали релігійну ворожнечу та агітували за «Л/ДНР»

    СБУ викрила у різних областях України агітаторів, які займалися розповсюдженням інформації, спрямованої на розпалювання релігійної, міжнаціональної ворожнечі і підтримку сепаратизму.

    Мешканець Черкас, який раніше за свою творчу діяльність став членом Спілки письменників Росії, на замовлення кураторів з РФ готував провокативні матеріали. У них автор публічно засуджував існування однієї з українських конфесій. Також фігурант активно підтримував діяльність ватажків незаконних збройних формувань так званої «Л/ДНР», повідомляє РІСУ з посиланням на пресслужбу СБУ.

    Підготовлені матеріали він розповсюджував на пропагандистських інтернет-ресурсах РФ. Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і флешки із доказами протиправної діяльності.

    Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

    Експерт з питань державно-церковних взаємин Андрій Юраш привітав СБУ із «успішно і результативно проведеною операцією».
    «Цей факт ще раз переконує, що на підрив політичної і релігійної стабільності в Україні працює розвинена мережа агітаторів і пропагандистів. Зокрема мова йде «дєтскаго пісатєля», який чомусь трудився для «взрослих», – ненависника ПЦУ і прихильника ДНР та ЛНР, апологета Рускаво Міра Олега Слєпиніна.
    Із повідомлення СБУ стає зрозуміло, які «сказкі слаґал» черкаський член союзу письменників Росфедерації», – написав він у Facebook.

    Також на Житомирщині суд засудив місцеву інтернет-агітаторку, яку СБУ викрила на агітації до насильницької зміни державної влади й розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

    Слідчі української спецслужби встановили, що публічні деструктивні дописи поширювала мешканка Коростишева. Свої заклики вона розміщувала на персональній сторінці в одній із соціальних мереж. Зараз акаунт інтернет-пропагандистки заблоковано, протиправні звернення – видалено.

    Рішенням суду фігурантку визнано винною згідно ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

    Нагадаємо, СБУ затримала групу підозрюваних у сепаратизмі на Закарпатті. Також СБУ викрила сепаратистів, які агітували за «Запорізьку народну республіку».

    Фото: прес-служба СБУ

    Найсвіжіше

    Популярне