Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти в Криму змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми

    Архієпископу Кримської єпархії ПЦУ Клименту в день 20-річчя його архієрейської хіротонії (посвята в духовний сан) російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії. 
    «Сьогодні 20-річчя моєї архієрейської хіротонії. 20 років тому мене висвятили на єпископа і призначили керуючим Кримської єпархії. У цей ювілейний день судові пристави принесли мені припис про знесення церкви в Євпаторії», – розповів Климент Крим.Реалії.
    Архієпископ отримав постанову про відкриття виконавчого провадження, датованого 15 травня. У ньому зазначено, що Кримська єпархія ПЦУ зобов’язується протягом місяця від дня набрання рішенням суду законної сили провести демонтаж зведеної будови за адресою: Євпаторія, вул. Інтернаціональна, будинок 133.
    Раніше сторона захисту мала намір подати заяву про перегляд рішення російського суду в Криму, який зобов’язав Православну церкву України знести храм у Євпаторії.
    Представництво президента України в АР Крим засудило рішення російського суду в Криму, який зобов’язав Православну церкву України знести храм у Євпаторії.
    Раніше підконтрольний Росії Євпаторійський міський суд зобов’язав Православну церкву України знести храм в Євпаторії.
    Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) засудив рішення російського суду в Євпаторії.
    За словами архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента, будівництво було розпочато ще до 2014 року і у ПЦУ є відповідні документи на храм. При цьому в позовній заяві, яку архієпископ надав Крим.Реалії, йдеться, що у ПЦУ немає документів для будівництва храму на вказаній ділянці.
    24 вересня в управлінні російського Міністерства юстиції Криму втретє відмовили в реєстрації українського православного приходу на півострові.

    Собор Володимира і Ольги Православної церкви України в Сімферополі

    У Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла в Православну церкву України (ПЦУ).
    Російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року зажадало звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП.
    Підконтрольний Росії Арбітражний суд Криму 28 червня зобов’язав передати в користування російського Мінмайна Криму приміщення собору. Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент повідомив, що оскаржуватиме це рішення.
    У середині червня в будівлі храму почалися будівельні роботи, ініційовані Мінмайна Криму та без узгодження з Кримською єпархією.
    Раніше ми повідомляли, що За слова «Крим – це Україна» у РФ пропонують карати в’язницею і штрафом у 60 тисяч рублів. Також  У Росії затримали протестувальника на акції проти переслідування кримських татар. У Криму окупанти вдосвіта прийшли з обшуками до кримських татар: шестеро затриманих.

    Найсвіжіше

    Популярне