П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У зоні ООС капелан ПЦУ помолився за спокій душі 21-річного воїна Олександра Маланчука

    Перебуваючи з відрядженням головний капелан ООС священник ПЦУ Іоан Турчинський освятив пам’ятну дошку на місці смерті 21-річного командира 1-го взводу 3-ї роти 8-го огшб Олександра Маланчука. Також військовий священник разом із військовослужбовцями, що виконують завдання в зоні ООС помолився за спокій душі полеглого рівно чотири місяці тому героя.
    Пам’ятна дошка встановлена на тому місці, де Олександр поліг у бою із російськими окупантами 4 місяці тому (31 березня 2020 року). ЇЇ спорудили найрідніші побратими загиблого воїна із 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону, які пліч опліч боронили з ним Україну.
    Капелан Іона Турчинський, добре знав Олександра, адже вони разом служили в одному батальйоні. «Людиною він був вкрай хорошою і справедливою. Чесний і відданий патріот України. Його матір військовослужбовець у нашій бригаді (8 огшб). Батько полковник у відставці», – розповів телефоном капелан  Іоан Духовному Фронту України.
    Лейтенант Олександр Маланчук загинув 31 березня внаслідок обстрілів російськими найманцями. Його посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Сам Олександр Маланчук був родом із Чернівців. Йому було лише 21 рік коли ворог обірвав його земне життя. Колеги по службі Олександра повідомили, що він загинув поблизу селища Лебединське Донецької області.
    Раніше капелан Іоан Турчинський виступив на захист гідності військовослужбовців заявивши, що зараз поняття «солдат» нівелюється. Також у штабі ООС військові офіцери із капеланом ПЦУ молитовно відзначили річницю Хрещення Русі.
     


    О.В. Маланчук.jpg

    Найсвіжіше

    Популярне