Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Найперше важливо налаштуватись на роботу – морально та духовно, – Епіфаній благословив студентів на навчання

    Предстоятель Православної Церкви України дав поради абітурієнтам та розповів про навчання в умовах карантину.
    «Дорогі вступники, ніколи не відмовляйтеся від своїх добрих мрій та прагнень, йдіть за покликанням серця, навіть коли здається, що ця дорога надто складна. Просіть у Бога допомоги – і Він обов’язково додасть вам сил та натхнення. Молю Господа, щоб на вашому шляху зустрічались мудрі наставники та вчителі, які підтримають і розрадять у моменти складнощів…Щиро бажаю успіху всім абітурієнтам! Божої вам допомоги та благословення!», – написав митрополит у соціальній мережі Facebook.
    Цьогоріч через пандемію коронавірусу постав перед юними вступниками виклик бути продуктивними за складних обставин у цьому мінливому світі.
    «Переконаний, що талановитій молоді це під силу, а з Божою допомогою вони стануть відмінними студентами закладів вищої освіти України. До того ж, багатьом буде корисно повчитись у них витривалості та наполегливості, адже цьогорічні вступники демонструють неабияку мобільність під час змін в освітніх процесах, де на перший план виходять – самомотивація та працелюбність. Готуватись до нових правил навчання варто не лише абітурієнтам, але й школярам, батькам, вчителям та викладачам. Найперше важливо налаштуватись на роботу – морально та духовно. Адже попереду чимало змін. Безумовно, буде нелегко, але також і цікаво. За умови, якщо ваш розум буде відкритим до нового досвіду, ви проявите ініціативність, чим допоможете своїм друзям та втілите свої знання на практиці», – додав митрополит Київський і всієї України Епіфаній.
    Предстоятель ПЦУ впевнений, що усі старання, які людина докладає задля розвитку та освіти, уся праця – буде достойно винагороджена Господом: «Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам; бо кожен, хто просить, одержує, і хто шукає, знаходить, і тому, хто стукає, відчиняють» (Мф. 7: 7 – 8).
    Він зауважив, що для вступників у заклади вищої освіти Православної Церкви України викладачі та приймальні комісії відкриті до запитань щодо вступної кампанії.
    Раніше Епіфаній сказав, що можна зупинити поширення зла лише прийнявши християнський спосіб життя. Також иитрополит Епіфаній висловив співчуття постраждалим від вибуху в Бейруті.

    Найсвіжіше

    Популярне