Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Білоруська філія РПЦ «сердечно привітала» Лукашенка з перемогою на виборах

    «Сердечне вітання» патріаршого екзарха всієї Білорусі (РПЦ МП) митрополита Павла (Пономарьова) Аляксандру Лукашенку «з обранням на високий і відповідальний пост Президента Республіки Білорусь» з’явилося 11 серпня на офіційному сайті Білоруського екзархату Московського Патріархату. Привітання датоване 10 серпня, хоча вранці в цей день тексту на сайті ще не було.
    Митрополит Павло, який є громадянином РФ, запевняє Лукашенко, що «співвітчизники покладають» на нього «велику надію, пов’язану із захистом суверенітету Білорусі, збереженням національної духовної і культурної спадщини, зміцненням соціальної та економічної стабільності», повідомляє Credo.press.
    Глава БПЦ МП сповідує свою віру в те, «що подальша робота державної системи Республіки Білорусь буде здійснюватися за участю всіх здорових сил суспільства, на основі вічних духовно-моральних цінностей, сформованих в лоні християнської традиції».
    Очільник Білоруського екзархату Московського патріархату запевнив Аляксандра Лукашенка, який дотримується атеїстичних поглядів, що єпископат, духовенство, чернецтво та всі вірні чада БПЦ МП у ці дні «підносять посилені молитви до Всемилостивого Господа, Його Пречистої Матері і всіх святих, що у землі Білоруській просіяли, про дарування миру, громадянського єднання і згоди, благоденства і процвітання Білої Русі».
    «Щиро бажаю Вам доброго здоров’я і всесильної допомоги Божої у Ваших відповідальних трудах на славу Вітчизни і на радість благочестивому білоруському народу», – підсумовується у вітанні церковника.
    Нагадаємо, Лукашенка з перемогою привітав патріарх РПЦ, в той час як священники білоруської філії РПЦ заявили про фальсифікації. Також у соцмережах з’явилися заклики за «Вітебську народну республіку».

    Найсвіжіше

    Популярне