Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Олександр: Те, що відбувається у Білорусі, дійде до свого логічного кінця

    Митрополит Переяславський і Вишневський Православної Церкви України Олександр (Драбинко) висловив підтримку білоруському народу і надію, що вони зможуть довести те, що почали до логічного кінця.
    Про це він розповів у коментарі для «Духовного Фронту України».
    «Прозріння у наших братів білорусів, воно хоч і запізніле, але все-таки є. Якби сам білоруський народ він до нас і по крові та по духу набагато ближче, і я думаю що те що відбувається дійде до свого логічного кінця. Ми з нашими браттями, білоруським народом – це дійсно наші брати, оскільки ті племена котрі об’єднавшись іменуються сьогодні великою Росією, вони до слов’янських народів мають таке ж відношення як зозуля до горобця», – сказав митрополит.
    Митрополит Олександр прокоментував останню заяву очільника Білоруського Екзархату Московського патріархату – митрополита Павла, у якій він жалкує, що привітав Лукашенко.
    «Мені дуже приємно, що владика Павел, фактично предстоятель (Білоруської, – ред.) церкви, він вибачився за те, що передчасно привітав з перемогою Лукашенка і сказав, що йому прикро за ту кров і що це неправильно і є дуже гарна заява».
    Також митрополит Олександр вважає дуже добрим, що владика Павел (Пономарьов), фактично «перевзувається в повітрі».
    «Це дуже добре. Оскільки ніхто з нас не застрахований від того, що інколи приходиться перевзуватись у повітрі. Головне, щоби ці ж чоботи не затягнули в дуже велике болото. Це добре, коли вчасно є можливість перевзутись. На сьогодні це ще не пізно», – сказав він.
    За словами архієрея, на очільника Білоруської філії Російської церкви чиниться тиск зі сторони влади і Московської патріархії, але у нього є «живе серце».
    «Я розумію (його, – ред.) підхід, оскільки він залежний і від влади, він залежний від Москви.  Але, як то кажуть, і народ якому і в якому він сьогодні служить він також являється для нього рідним. Він не може ігнорувати того, що бачить. І судячи з того, як він висловися і про сльози і про побиття і про людей, котрі зазнали насильства …у нього є живе серце. Ось що найбільше мене вразило… Це не черствість і не кон’юктурність, яка завжди властива керівникові. Він поступив по серцю і, мені здається, це серце якраз його і виведе на прямий християнська путь», – підсумував митрополит Олександр (Драбинко).
    Нагадаємо, Олександр (Драбинко) назвав публікації РПЦвУ про нього «геббельсівською пропагандою». Також він закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне