Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Очільник білоруської філії РПЦ попросив вибачення за передчасне привітання Лукашенко. У митрополії це спростовують

    Митрополит Павло вибачився за ранні вітання Лукашенка з перемогою на виборах 9 серпня.
    Як розповів прессекретар Білоруської православної церкви Московського патріархату отець Сергій Лепін, митрополит Павло вибачився за передчасне привітання Лукашенка, яке обурило вірян, повідомляє, білоруська служба Радіо Свобода.
    «Митрополит отримав інформацію про події в Білорусі, він бачив відео затримань, вони його обурювали, жахали і засмучували», – сказав отець Сергій Лепін. Митрополит відповів на запитання вірних і закликав до молитовної підтримки нелегально затриманих та ображених. Така спільна молитва відбуватиметься щодня о 13:00 та буде супроводжуватися процесією.
    Проте невдовзі на порталі БПЦ МП було оприлюднене спростування. «Поширювані деякими ЗМІ і недобросовісними блогерами чутки про те, що митрополит Мінський і Заславський Павло, Патріарший Екзарх всієї Білорусі, відкликав своє привітання Олександру Григоровичу Лукашенку з обранням на пост Президента Республіки Білорусь, не відповідають дійсності», йдеться у повідомленні.
    Як ми бачимо вище керівництво філії РПЦ в Білорусі майбутні зміни і починає «перевзуватись в повітрі». Нещодавно Білоруська філія РПЦ «сердечно привітала» Лукашенка з перемогою на виборах.

    Найсвіжіше

    Популярне