П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав піклуватись за тварин, адже вони – Божі творіння

    У Всесвітній день бездомних тварин предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній нагадав про те, що люди мають жити в сотвореному Господом світі у любові й гармонії не тільки між собою, але й з природою, з рослинами і тваринами – усіма Божими створіннями. Також він висловив велику повагу волонтерам, які допомагають безпритульним тваринам
    Про це митрополит Київський і всієї України Епіфаній написав на своїй сторінці у Facebook.
    За його словами цей день, це ще один привід нагадати про те, що часто причина безпритульності тварин – у безвідповідальності господарів, які ставляться до тих, кого приручили, як до речей, іграшок, забавок, які в один момент раптом стають для них «непотрібними».
    «Мабуть, кожен із нас відчував те почуття вдячності, відданості, тепла й любові, яке випромінювали очі безпритульної тварини, яку ви нагодували, прихистили, вилікували, врятували чи просто навіть приділили їй хвилинку свого часу і, можливо, погладили, – зауважив митрополит Епіфаній. Тварини не можуть висловити свою вдячність словами чи якимись матеріальними благами, але вони віддячують так, що це торкається нашого серця. Бо саме в людському серці живе любов – основа основ, чеснота, дарована нам Богом».
    «Залишившись самотніми на вулицях, вони страждають від негоди, голоду, хвороб, агресії з боку інших тварин, а іноді й від жорстокості з боку людей. Непотрібні нікому, намагаючись просто вижити, ці тварини утворюють зграї і можуть вже загрожувати безпеці людей. Тому й виходить ось таке замкнуте коло», – зазначив предстоятель українскої Церкви.
    Митрополит Епіфаній висловив велику повагу волонтерам, що розв’язують проблеми безпритульних тварин і закликав кожного бути байдужим! «Допомагати тваринам просто – достатньо бути уважними і не проходити повз, коли хтось потребує допомоги».
    Блаженнійший Епіфаній дав прості поради, як можна допомогти тваринам.
    «Поставити влітку біля будинку або у дворі мисочку з водою або зробити годівнички для птахів взимку – це зовсім не складно і не затратно, але це може врятувати живій істоті життя. Також завжди можна звернутися до притулків чи організацій, які допоможуть тваринам відшукати нові домівки. Це зовсім не складно для вас, але, повірте, безцінно для тварин. Врешті-решт, можливо, саме так ви знайдете для себе відраду, найвірнішого друга, який, незважаючи ні на що, з радістю й нетерпінням завжди буде чекати на вас удома».
    «Любіть, піклуйтеся, робіть добрі справи – і будете любимими й щасливими, бо сказано у Священному Писанні: «Якою мірою міряєте, такою відміряється й вам» (Мф. 7: 2)», – підсумував предстоятель ПЦУ.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній закликав білорусів захищати вільне майбутнє та виборювати автокефалію Церкви. Також він благословив студентів на навчання.

    Найсвіжіше

    Популярне