Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав робити все можливе, щоб повернути Крим в Україну

    Митрополит Київський та всієї України Епіфаній закликав владу і міжнародне товариство робити все можливе для того, щоб повернути Крим. Також він заявив, що російська влада півострова переслідує не тільки Кримську єпархію ПЦУ, але й «веде активну боротьбу проти всього українського».
    Про це предстоятель ПЦУ сказав під час зустрічі, організованої Представництвом президента України в АРК, передає Крим Реалії.
    «Протягом останніх років ми робимо все можливе, щоб, незважаючи на величезний тиск держави-окупанта, зберегти нашу єпархію в Криму, як і своє законне право на релігійну свободу. Насправді ця ситуація стосується не тільки Кримської єпархії ПЦУ, а присутності на півострові всього українського в цілому, проти цього окупаційна влада веде активну боротьбу, використовуючи цинічні та злочинні методи», – цитує слова митрополита Епіфанія пресслужба ПЦУ.
    Він також закликав українську владу і міжнародне співтовариство зробити все можливе для припинення утисків і насильства в Криму та повернення його до складу України. На цій же зустрічі повідомлялося, що представники ПЦУ звернулися до Радбезу ООН з проханням допомогти захистити українську громаду вірян у Криму.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній відзначив Київських лікарів відзнаками святого цілителя Пантелеймона. Також предстоятель ПЦУ нагородив матерів полеглих воїнів медалями «за жертовність і любов до України».
     

    Найсвіжіше

    Популярне