Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Згідно канонів церкви, Новінський має зректися депутатства, щоб служити дияконом

    Народний депутат і спонсор РПЦвУ Вадим Новінський згідно з канонами православної церкви повинен зректися депутатства, для того, щоб служити дияконом, в іншому випадку церковна влада має його позбавити сану.
    Про це зауважив Андрій Ковальов, дослідник церковної історії УАПЦ та визвольних змагань початку ХХ століття.
    «Диякон РПЦ Вадім Новінський порушує канони, бо не може поєднувати державно-владні повноваження народного депутата України і священнослужіння. Відповідно до Апостольських правил 6, 81 та інших правил, священнослужителям забороняється обиратися чи приймати призначення на посади в органах влади або місцевого самоврядування, якщо здійснення повноважень на цих посадах пов’язане з прийняттям на постійну роботу. 81 Апостольське правило зазначає: «Сказано нами, що не належить єпископу, або пресвітеру віддаватися народному управлінню, але без упущення бути при справах церковних. Тому або нехай буде переконаний цього не робити, або нехай буде вивержений. Бо ніхто не може двом господарям служити, за Господньою заповіддю» (Мф.6:24)», – написав історик на своїй сторінці у Facebook.
    Пан Андрій підкреслив, що наразі Новінський порушує канони і закликав його скласти мандат: «Пане Вадиме, Ви або мандат складайте, або зрікайтеся сану! І ці люди на кожному кроці кричать, що вони канонічні. У Московському Патріархаті #Церкваокупанта плювали вони на канони і Вас дурять!».
    Нагадаємо, Онуфрій нагородив Новинського камилавкою, вчергове порушивши канони Церкви. Також диякон РПЦвУ Новинський закликав Зеленського визнати вибори у Білорусі

    Найсвіжіше

    Популярне