Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У запорізькій військовій частині капелани освятили початок будівництва нового храму

    На території військової частини 3033 у Запоріжжі незабаром постане храм на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Урочистим початком великої справи стало освячення місця під будівництво споруди, де чин заснування церкви та поставлення хреста провів Преосвященнійший Фотій, єпископ Запорізький і Мелітопольський ПЦУ в співслужінні з капеланами військових частин 3033 та 3026.
    Про це повідомляє 23 окрема бригада ОГП «Хортиця»НГУ.
    Звертаючись до присутніх єпископ Запорізької єпархії ПЦУ Фотій наголосив на важливості храму в житті кожної людини та, закликав Боже Благословення для фундаторів й будівничих церкви.
    «Саме храм є тим місцем, де військовослужбовці можуть отримати повноцінне духовне піклування. Я бажаю, щоб у майбутньому кожен гвардієць прийшовши сюди знаходив для себе духовну розраду. Тут будуть лунати молитви за військовослужбовців, їх сім’ї та родини» – зауважив єпископ Фотій.
    Настоятелем майбутнього храму буде військовий священик (капелан) військової частини 3033 Анатолій Кусик. Раніше капелан Анатолій Кусик провів в останню дорогу нацгвардійця, який заступився за жінок і був убитий.


     

    Найсвіжіше

    Популярне