П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) порівняв себе із Христом, який зцілює, а секретаря РНБО – із фарисеями

    Керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній (Паканич) прокоментував заяву секретаря Ради нацбезпеки та оборони щодо так званого форуму «Люди миру», у якій Олексій Данілов назвав релігійні структури – дієвим інструментом російської гібридної війни. Митрополит Паканич порівняв себе із Ісусом Христом, який уздоровив сухорукого (паралізованого) а всіх інших, хто критикує «миротворчі ініціативи РПЦвУ», – із фарисеями.
    Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, описавши страхіття війни, але опустивши при цьому ім’я головних винуватців цих злочинів: Путіна, Гіркіна, Захарченка, Пасічника та інших…
    «Невже смерті, каліцтва, руйнування і горе простих людей, наших братів і сестер, не пом’якшують серця сучасних «книжників» і «фарисеїв»? Яку ще чашу страждань повинні випити всі ми, щоб нарешті з усіх боків залунали реальні розмови про мир, а не формулювання, що виправдовують його відторгнення? Скільки ще можна заглушати залпами справжніх та інформаційних гармат прагнення більшості простих людей, які і є справжнім і єдиним джерелом влади в нашій країні?».
    Раніше Антоній попереджав, що Україна може зникнути, тепер він знову повторив ці погрози і попередив, що якщо відштовхувати проросійський проєкт «Люди миру», то не буде кого примиряти і.
    Так званий «Форум миру», який організовується у Святогірській лаврі, що переховувала бойовиків,  він порівняв із «рятівним кругом».
    «З боку відповідні маніпуляції виглядають як завзяте відштовхування потопаючого від рятувального круга, – порівняв він. – Адже останній “не тієї марки, не тієї форми, не тим кинутий і т. д.”. А потопаючий не може вічно триматися на воді. І в якийсь момент всі ці аргументи стануть просто неактуальними, оскільки рятувати буде вже пізно…».
    Тепер українська філія Московського патріархату намагається приватизувати слово «мир» і загалом миротворчий напрямок, для того, щоб можна було маніпулювати: «Хто за Московський патріархат – той за мир, а хто проти РПЦвУ той проти миру в Україні». Зрозуміло, що фінансує цю «миротворчу»діяльність нардеп-диякон Вадим Новінський, якого Онуфрій висвятив на дякона РПЦвУ.
    Антоній ані словом не промовився про участь РПЦ в анексії Криму та про діяльність теперішньої УПЦ МП на окупованому Росією півострові, зате він розповідає про любов, мир, дружбу і навіть про Христа з яким порівнює себе. Христос дійсно зцілив сухорукого, але що зцілив Паканич чи Данилевич? Яке творіння їхніх діл? Сепаратистські мілітарні козацькі угрупування? Чи окормлення «Російської православної армії» Гіркіна в Святогірську? Питання дуже очевидне, тим більше що представники цієї структури так і не можуть чітко сказати чий Крим, хто напав на Україну і розпочав війну. Хоча така поведінка гарно вписується у діяльність РПЦ й скрепної ідеології «руского міра».
    Читайте також на цю тему:

    Найсвіжіше

    Популярне