Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій назвав війну «конфліктом» і закликав не вважати за ворогів Л/ДНР і пробачити їх

    Очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій назвав російсько-українську війну «конфліктом» і закликав «сторони» до «встановлення людського спілкування». Також він закликав не демонізувати проросійські угрупування «Л/ДНР» і вести з ними діалог та поважати їх.
    Онуфрій навіть висловився проти того, щоб воєнізовані бандформування Л/ДНР, які вбили тисячі українців та окупували наші землі вважались ворогами. Фіналом, на думку очільника РПЦвУ, має бути «прощення» Л/ДНР.
    «Першим кроком на шляху до миру має бути встановлення людського спілкування між обома сторонами конфлікту. Саме поява людських контактів між сторонами є першим дієвим кроком на шляху до миру. Адже ці контакти обов’язково приведуть до діалогу. І лише в діалозі між ворогуючими сторонами може визріти нове бачення свого спільного майбутнього, в даному випадку, майбутнього нашої Батьківщини України, яке може і повинно бути мирним. Саме з усвідомлення обох сторін того, що мир можливий, почне припинятися всіляка демонізація противника, яким сьогодні підживляється кожне збройне зіткнення. Саме з поважного відношення конфліктуючих сторін один до одного і розпочинається продуктивний миротворчий процес», – йдеться у офіційній заяві Онуфрія (Березовського), яка опублікована на сайті РПЦвУ.
    Ві впевнений, що мир можна досягти шляхом компромісу і договору із російськими бойовиками в ОРДЛО: «Миротворчий процес зосереджується зовсім на інших цінностях: мирному співіснуванні, компромісі, договорі».
    На думку Онуфрія, проросійських бойовиків треба інтегрувати в Україну, шукати з ними спільні інтереси й не вважати їх за ворогів.
    «У миротворчому процесі суперник перестає бути ворогом, якого треба знищити, він стає стороною, яку потрібно інтегрувати в майбутнє країни і з якою треба розбудовувати спільне життя.  Миротворчий процес народжує одне дуже важливе бажання – це бажання знайти точки спільних інтересів конфліктуючих сторін…»
    Березовський із усією серйозністю офіційно написав про прощення російських найманців і забуття всіх бід які вони принесли Україні: «Фіналом миротворчого процесу має бути взаємне прощення…тому, що минулого вже не змінити. Воно є таким, яким є, з усіма болями і стражданнями людей».
    Він зазначив, що нібито «минуле нас розділяє, а поєднати і примирити нас може майбутнє».
    Наприкінці Онуфрій згадав про Бога і висловив сподівання на втілення своїх слів, сказавши: «Нехай Всемилостивий Господь… благословить наші наміри. Ми молимось і бажаємо, щоб наші благі наміри і наші бажання миру стали реальністю для всіх громадян України».
    Примітно що, Онурфій ні разу не згадує про те, як святі отці вчать робити з окупантами, що прийшли грабувати і вбивати на чужі землі. Ніде Онуфрій не розповідає про подвиги святих воїнів, які захищаючи свою Батьківщину вибороли вічне життя на небесах. Не згадав він і про храм кольору хакі в Росії, який фактично побудували на честь війни і назвали «Головним храмом ЗС РФ». Ось така вона, миротворчість від РПЦвУ. Хочеться сказати «Російська православна армія заходить з тилу. Ау, СБУ!».
    Варто зазначити, що 2015 року Онуфрій нагородив митрополичим саном Арсенія – намісника Святогірської лави, яка допомагала російському терористу Гіркіну. Сам Арсеній вважає що війну почала Україна за наказом Турчинова.
    Нагадаємо, РПЦвУ залучила до форуму «Люди миру» журналіста, який вважає, що «мутований націоналізм» призвів до розколу суспільства. Також митрополит РПЦвУ Паканич виступив проти «пропаганди війни». До оргкомітету форуму РПЦвУ «Люди миру» увійшов співак, нагороджений Путіним.

    Найсвіжіше

    Популярне