Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    На території столичного інституту РПЦвУ почала зводити храм на честь московського святого

    На території Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» РПЦвУ почала зводити храм на честь московського святого Сергія Радонежського. Прикметно, що серед усіх українських святих РПЦвУ освячує храм на честь московського Сергія, який немає ніякого відношення ні до університету, ні до Києва.
    Про це повідомляють «Подробности».
    Будівництво нового храму у столиці розпочали 21 вересня. Церемонію освячення провів очільник РПЦвУ Онуфрій (Березовський). На дійстві були депутати ОПЗЖ Сергій Ківалов та Юрій Бойко, який назвав це світлою і доброю подією.
    «Це світла, добра подія – закладка храму, причому на території університету, де дуже багато молодих людей, які будуть долучатися до духовності – це завжди добре…..я дуже радий, що можу бути присутнім сьогодні на цій події», – сказав депутат «Опозиційної платформи за життя» Юрій Бойко.
    Прикметно, що представники РПЦвУ не освячують в Україні і зокрема в столиці храми на честь українських святих. Для них рідніше все московське і навіть святі московські для них є ближчими. Саме тому із сотні українських подвижників вони обрали російського Сергія що жив у Радонежі, під Московією.
    Нагадаємо, В’ячеслав Шевчук, якого РПЦвУ запросила на форум «Люди миру» виявився продажним блогером. Також «Голуб миру» митрополит РПЦвУ Паканич виступив проти «пропаганди війни».

    Найсвіжіше

    Популярне