Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Чехії заарештували «лідерів» підконтрольного Росії крила русинів

    На початку вересня 2020 року правоохоронними органами Чеської Республіки було заарештовано очільників радикального крила русинів, підконтрольного Російській Федерації, Василя Джугана та Михайла Тяска.
    Про це повідомляє «Закарпаття онлайн» з посиланням на джерела в русинському середовищі.
    Опосередковано вказаний факт підтверджує те, що сторінки М.Джугана і М.Тяска у соціальній мережі Фейсбук з цього часу неактивні.
    Як повідомляють джерела, вказаним особам висунуто звинувачення у підробці документів та ухиленні від сплати податків у розмірі понад 20 мільйонів чеських корун.
    Чеські ЗМІ неодноразово звинувачували місцевих представників кремлівського русинства у фінансуванні виборчої кампанії проросійського президента Чехії Мілоша Земана.
    Нагадаємо, минулого року президент Чехії Мілош Земан зустрівся з «лідерами» закарпатських русинів. Реакція українського МЗС була більш ніж виправдана: чеський Президент Мілош Земан пообіцяв підтримку людям, які бажають зміни в територіальному устрої України. Та найцікавішою особою із присутніх був священник РПЦвУ Дмитро Сидор. Саме його називають неофіційним лідером русинів Закарпаття і на це є свої підстави.

    Найсвіжіше

    Популярне