Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священника-«миротворця» РПЦвУ обурили американські конвертоплани над Києвом

    Священника РПЦвУ, заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ Миколая Данилевича, який активно виступав на проросійському форумі «Люди миру», обурили американські конвертоплани. Він прокоментував їх політ над Києвом і назвав це втратою «залишків незалежності».
    Про це написала релігієзнавець Тетяна Деркач.
    «Сьогодні над Києвом літали американські воєнні літаки… Мені здається ми втрачаємо залишки незалежності й суверенітету, а сильні країни світу цього сприймають нас, як колонію, як аборигенів», – написав служитель РПЦвУ Микола Данилевич.

    Його також обурило і те, що посольство США запропонувало українцям махати рукою до конвертопланів: «А посольство Америки, … запропонувало українцям, щей помахати їм рукою. За останній місяць американські бомбардувальники уже двічі літали над територією України».
    Після кількох годин Данилевич видалив допис, адже у мережі вже почали висміювати його публікацію. Коментатори почали іронічно запитувати, а чи не обурює Данилевича російська присутність в Криму?
    «Все логічно. Було б дивно, якби вони, чекаючи російських танків, махали б ручкою натівським гвинтокрилам…», – написала Дарія Морозова.
    «Ми люди миру і повинні любити всіх і російських солдатів на Донбасі. І американських льотчиків над небом Києва. Яка різниця. Мир вище розділень. Це все політики нас плутають», – іронічно сказав Слава Барловський, перефразовуючи слова Онурфія про примирення.
    Нагадаємо, «Голуб миру» митрополит РПЦвУ Паканич виступив проти «пропаганди війни».

    Найсвіжіше

    Популярне