П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ «накрила» чергову російську ферму ботів, що поширювала фейки і пропаганду РФ

    Служба Безпеки України у Києві та Донеччині заблокувала чергову проросійську «ботоферму», яка поширювала фейки перед виборами. Організатори налаштували цілу схему і розміщували в соцмережах пропагандистські матеріали з РФ і так званої «ДНР».
    Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.
    Співробітники СБУ встановили особи всіх фігурантів, які перебувають на території нашої країни. Вони використовували сім-картки українських і російських операторів мобільного зв’язку. А оплату від замовників отримували через заборонені російські платіжні системи.
    Під час проведення обшуків у Києві та Донецькій області правоохоронці виявили і вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання. Зокрема, 4 GSM-шлюзи місткістю 32 канали кожен, 4 сім-банки місткістю 128 і 32 канали та 6 VoIP-шлюзів місткістю 32 канали.
    Також вилучено 8 тисяч SIM-карток, чорнові записи щодо реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували матеріали провокаційного характеру на шкоду інформаційній безпеці України.
    Наразі перевіряється версія стосовно причетності до «ботоферми» спецслужб і розвідки так званої «ДНР» і Росії.
    Нагадаємо, раніше СБУ СБУ викрила російську «ферму» на тисячі ботів.

    Найсвіжіше

    Популярне