П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харкові попрощались із курсантами та офіцерами, загиблими в авіатрощі під Чугуєвом

    6 жовтня 2020 року відбулась церемонія прощання з 18 курсантами Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та сімома льотчиками, які загинули внаслідок катастрофи літака Ан-26 поблизу Чугуєва Харківської області.
    Про це повідомляє пресслужба президента України.
    Жалобна церемонія відбулася на майдані Свободи у Харкові, куди прибула процесія катафалків з тілами. Попрощатись окрім рідних та близьких загиблих, прийшов глава держави Володимир Зеленський, військовослужбовці, однокурсники, духовенство.
    Під час церемонії було оголошено імена та прізвища загиблих в авіакатастрофі.
    У виконанні військового оркестру прозвучав Державний Гімн України. Військові почти встановили труни з тілами загиблих на постаменти та обгорнули їх Державним прапором.
    Над майданом Свободи пролетіли три військові літаки. Пам’ять загиблих ушанували хвилиною мовчання.
    Під час церемонії було продемонстровано короткий відеоролик з портретами загиблих курсантів та членів екіпажу Ан-26.
    Сьогодні тіла загиблих автобусами та гвинтокрилами доправлять до населених пунктів, де вони будуть поховані.

    6 жовтня трьох членів екіпажу – Богдана Кишеню, Ашрафа Мсуя, Євгенія Іванова — поховають на Преображенському кладовищі в Чугуєві, повідомляє “Суспільне”.

    У Харкові поховають Олексія Остапенка та Олега Широчука (кладовище №18), Дмитра Добрелю (кладовище №8, кремація), Артема Дудлу (кладовище №17).

    З Дмитром Андрущенком прощатимуться 6 жовтня на Богодухівщині (с. Крисіно). 7 жовтня у Куп’янську поховають Руслана Шеремета.

    На борту літака, який зазнав катастрофи 25 вересня 2020 року, було 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та сім членів екіпажу. На місці трагедії загинули 25 осіб, курсант Віталій Вільховий помер у лікарні від отриманих ран. Ще один курсант – В’ячеслав Золочевський, вижив і був госпіталізований.
    Президент України відзначив 27 військових медаллю «За військову службу Україні», 26 з них – посмертно. Відповідний указ № 421/2020 Глава держави підписав 6 жовтня.
    Нагадаємо, у Харкові духовенство ПЦУ взяло участь у прощанні із загиблим в авіатрощі курсантом Віталієм Вільховим. Також Митрополит Епіфаній висловив співчуття з приводу авіакатастрофи під Чугуєвом.


    Найсвіжіше

    Популярне