Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Сербської православної церкви у Чорногорії Амфілохій захворів на Covid

    Митрополит Чорногорсько-Приморський Сербської православної церкви Амфілохій (Радович) захворів на Covid-19.
    Ввечері у вівторок (6 жовтня) його перевели із лікарні в Цетиньє до Клінічного центру в Подгориці.
    У Амфілохія ще у суботу піднялася температура, але він деякий час відмовлявся від проведення тесту на COVID-19. Повідомлялося, що в нього лише застуда, що він просто втомився, повідомляє Балканський оглядач з посиланням на офіційні ЗМІ Сербської церкви.
    Вчора було проведено тестування і митрополит потрапив до лікарні з температурою 38,5 градусів.
    Амфілохію 82 роки і він належить до групи ризику. Його ніколи не бачили на публіці із захисною маскою, крім випадку, коли він в масці голосував на парламентських виборах 30 серпня.
    Ще тиждень тому Амфілохій проводив богослужіння – в Цетинському монастирі, де відслужив Свято-Архієрейську літургію з нагоди початку нового навчального року в Богословській семінарії.
    «Ми закликаємо братів і сестер гарячо молитися, із вірою та любов’ю, як за швидке одужання Митрополита, так і за здоров’я та одужання усіх хворих», – йдеться у повідомленні Митрополії Чорногорсько-Приморської.
    Митрополит Амфілохій активно критикував автокефалію ПЦУ та підтримував РПЦ. Виходив на мітинги проти влади Чорногорії й агітував за опозицію. Амфілохій засуджував уряд Джукановича за «створення лжецеркви», визнання Косова і приєднання до санкцій проти Росії.
    Чорногорія в останні тижні фіксує рекордний для Європи рівень захворюваності на COVID-19. Наразі кількість активних випадків в країні становить 3839 на приблизно 620 тисяч мешканців.

    Найсвіжіше

    Популярне