П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Парафія ПЦУ в Біловежах Перших на Чернігівщині вже зареєстрована офіційно

    Документи про офіційну реєстрацію парафії св. Олександра Новгородського ПЦУ у Біловежах Перших вже на руках у старости громади Вадима Душки.
    Про це «Духовному фронту України» повідомив громадський діяч Ростислав Мартинюк.
    «Департамент у справах релігій Чернігівської ОДА спрацював напрочуд оперативно, попри відставку губернатора і призначення у ці дні нової очільниці області. На сьогодні це вже пята парафія Помісної Церкви у Бахмацькому районі, яка має зареєстровані документи саме в межах ПЦУ: Успенська в Бахмачі, Чудо-Михайлівська в Григорівці, Іоанна Хрестителя в Тиниці, Миколаївська в Рубанці й тепер Олександрівська в Біловежах. Ще дві парафії перебувають у стадії переоформлення з УПЦ КП – у Батурині та Красному», – повідомив Мартинюк.

    Скрін розпорядження Чернігівської ОДА про реєстрацію статуту релігійної громади ПЦУ в Біловежах Перших

    Він нагадав, що до російсько-української війни в районі було лише дві парафії тоді ще УПЦ КП, при цьому одна з них існувала тільки на папері.

    «Тепер є стійка тенденція до зростання кількості й впливу Помісної Церкви у краї, хоч блок-пости РПЦ далі домінують й ведуть звичну антидержавну пропаганду й контролюють поховальний бізнес» – попередив Ростислав Мартинюк.

    6 жовтня релігійна громада парафія св.благ.князя Олександра була записана в Єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи.
    Нагадаємо, наприкінці вересня навколо храма ПЦУ в маленькому селі Біловежах Перших на Чернігівщині розгорілась справжня релігійна війна: Московський Патріархат готував захоплення храму св. Олександра, якого анонімна меценатка відреставрувала і подарувала громаді. Але мешканці Біловеж Перших відстояли свій храм, священство ПЦУ освятило церкву і відслужило першу Божественну літургію.

    Найсвіжіше

    Популярне