Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Потрібно усім говорити про суд над Стусом і роль у цьому Медведчука, – митрополит УГКЦ Борис (Ґудзяк)

    Нещодавнє рішення судді Дарницького суду Києва Марини Заставенко про заборону розповсюджувати книгу Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» та подальше її тиражування без дозволу лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука, прокоментував Митрополит УГКЦ Борис ( Ґудзяк).
    «Оскільки суд заборонив Вахтагу Кіпіані без дозволу це робити, я ласкаво прошу дозволу говорити про обставини суду над Василем Стусом і ролі у цьому Віктора Медведчука. Варто усім знати і говорити про це», – написав у Facebook, науковець з церковної історії і президент Українського католицького університету Борис (Гудзяк).

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній прокоментував заборону суду книги «Справа Василя Стуса». Він назвав це боротьбою суспільства за свободу слова, як на основоположне право людини, без якого неможлива правова країна. За словами митрополита, в Україну більше ніколи не повернеться тиранія радянського союзу і це яскраво показує реакція на рішення суду.
    Раніше суд заборонив розповсюджувати тираж книги про Василя Стуса без дозволу Медведчука. Також суд зобов’язав автора книги та видавництво «Віват» видалити з твору інформацію про голову політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука
    Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його часто звинувачують у порушенні норм адвокатської етики під час цього процесу. Сам він своєї провини не визнає. Книга «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року та отримала низку премій. Книга Кіпіані на 90% складається з архівних документів. Думки автора побудовані на фактах, які містяться, в тому числі в фактологічній частині книги.

    Найсвіжіше

    Популярне