Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Католицький єпископ жорстко відповів Аляксандру Лукашенко

    У католицькій Мінсько-Могилівській архієпархії відреагували на звинувачення митрополита Тадеуша Кондрусевича з боку Аляксандра Лукашенка, повідомляє “Хартыя’97%”.
    Під час зустрічі з патріаршим екзархом Російської православної церкви митрополитом Веніаміном (Тупеко), останній диктатор Європи з негативним забарвленням відізвався про нещодавній скандал, пов’язаний із забороною в’їзду до країни главі білоруських римокатоликів. “Їздити в Польщу і отримувати консультації, як руйнувати нашу країну, нікому не буде дозволено”, – сказав Лукашенко, натякаючи на деструктивну духовного лідера зазначеної конфесії.
    Генеральний вікарій Мінсько-Могилівської архієпархії єпископ Юрій Кособуцький на власній сторінці «Фейсбук» так прокоментував слова диктатора: “Говорити щось про слова образи і наклепу в адресу високоповажного Тадеуша Кондрусевича не має сенсу. Цей фейк являє собою необґрунтовану брехню, що не витримує жодної критики”, – відзначив владика.
    “Католицький костел сьогодні виступає проти насильства, знущань та тортур, молиться за політв’язнів, виступає проти репресій, проти порушень прав людини, приниження людської гідності. Костел закликає до єдності, солідарності, буття одним народом, нацією. Костел молиться за тих, хто віддає і виконує злочинні накази проти народу. А в нашій державі це вважається чимось поганим. Тому треба було плюнути в католицький костел і полити його брудом”, – написав єпископ Юрій Кособуцький.
    Нагадуємо, митрополит Тадуеш Кондрусевич відомий тим, що засудив насильство в країні після виборів 9 серпня, а також висловив протест проти дій силовиків поблизу Червоного костелу, коли 26 серпня правоохоронці заблокували в храмі Святого Симона і Святої Єлени в Мінську демонстрантів і парафіян. Римокатолики Білорусі одностайно поділяють позицію владики Тадеуша Кондрусевича.

    Найсвіжіше

    Популярне