Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Главу білоруських католиків не пустили в мінський СІЗО до затриманих

    Главу Католицької Церкви Білорусі архієпископа Тадеуша Кондрусевича не пустили в СІЗО в Мінську для провідування арештованих учасників акцій протесту. Єрархові довелося обмежитися молитвою за них під стінами ізолятора, повідомляє 20 серпня офіційний сайт Церкви, передає Credo.press.
    «Всередину архієпископа не пустили. На вулиці, під дощем, єрарх молився разом з групою віруючих, серед яких були і духовні особи, і учасниці руху “Матері в молитві”. Після молитви архієпископ понад годину розмовляв з людьми, які були позбавлені волі, і з волонтерами, які надають їм підтримку», – йдеться в повідомленні.
    Глава білоруських католиків в останні дні неодноразово звертався до влади з вимогою звільнити всіх затриманих під час акцій протесту мирних громадян і намагався домогтися особистого приймання у голови МВС. До початку нинішнього громадянського протистояння в Білорусі архієпископ Тадеуш Кондрусевич постійно зустрічався з першими особами білоруської держави.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній закликав білорусів захищати вільне майбутнє та виборювати автокефалію Церкви. В той час як Російська церква в Білорусі закликала утриматись від «барикад і мітингів» та не піддаватись на провокації.  Очільник білоруської філії РПЦ «сердечно привітав» Лукашенка з перемогою на виборах.
     

    Найсвіжіше

    Популярне