Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На кінофестивалі РПЦвУ «Покров» говорять про єдність із Росією і показали фільм із Усиком та Ломаченком

    У Києво-печерській лаврі проходить пропагандистський захід, організований з Москви, за підтримки православних єпископів РПЦвУ (УПЦ МП) та проросійських політиків. Захід носить назву «XVIII Міжнародний фестиваль православного кіно “Покров”», він відбувається в онлайн форматі. Церемонія відкриття транслювалася зі студій в Києві і Москві. В основному конкурсі фестивалю беруть участь 68 фільмів з семи країн: України, Росії, Ізраїлю, Франції, Білорусі, Вірменії та Сербії. Основний лейтмотив фестивалю: мир, єдність і дружба із країною агресором, окупантом України – Росією.
    Скандальний митрополит Павло (Лебідь) наголосив на необхідності єдності із Росією: «Ми нероздільні і нам нема чого ділити. У нас одна історія, один покров Божої Матері, у нас повинно бути все одно. Ми не повинні ділити Бога, ми не повинні ділити історію, ми повинні бачити один в одному брата, образ Христа», — сказав Павло, цитує його видання Апостроф.
    Режисер Микола Досталь, володар гран-прі минулого пропагандистського фестивалю «Покров» −2016 зазначив, що віра повинна об’єднувати: «Правильно кажуть, що віра повинна об’єднувати, православ’я, тому ми повинні показувати приклад ворогуючим елементам, що треба спілкуватися, дружити, знаходити контакт», — зазначив Досталь.
    Фільмом відкриття фестивалю стане документальний фільм режисера ченця Іларіона (Моїсеєва) «Здрастуй, брат, Христос воскрес», який розповідає про віру, дружбу з РФ і «руский мір» українських боксерів Василя Ломаченка та Олександра Усика. «Ми адін народ» у виконанні відомих спортсменів.
    На кінофестиваль навіть приїжджав пропагандист із РФ, на якого СБУ завела справу. Це був телеведучий «Росія-1», генеральний директор телеканалу Московського патріархату «Спас» Боріс Корчєвніков, який, зокрема, називав українців «фашистами» та «хунтою». Невідомо для чого він приїжджав, адже фестиваль проходить в онлайн режимі. Його представляли як «православного діяча».
    У своєму вітальному слові президент фестивалю «Покров» опальний народний депутат Андрій Деркач підкреслив, що попри складності, створені коронавірусом, «життя і творчість тривають».
    Керівник проєкту Архієпископ Обухівський Іона (Черпанов), який відомий також своїм знайомством з колишнім діячем проросійського козацтва Олексієм Селівановим, колишнім керівником гуманітарного управління Міністерства оборони України в останні місяці президентства Віктора Януковича і у подальшому — бойовиком Л/ДНР. Черпанов також був одним з ініціаторів створення російського пропагандистського фестивалю «Брати» в 2005 році і брав участь в ньому протягом кількох років, в тому числі був організатором проведення даного фестивалю в Глібівці (Київська обл.) влітку 2008 року. Фестиваль проходив здебільшого в Росії, але у 2008 році проводився у Закарпатті й Київщині, а у 2012 році в Криму.
    Глава Відділу зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ Іларіон (Алфєєв) звернувся до глядачів з вітальним словом.
    Фестиваль православного кіно «Покров» проводиться з 2003 року, коли він був проведений з благословення Володимира (Сабодана). Сьогодні фестиваль проходить з благословіння очільника РПЦвУ Онуфрія (Березовського). Кінофестиваль проходить щорічно з метою популяризації Російської культури, дружби із РФ, «руского міра» під прикриттям фільмів християнського змісту. Президент кінофестивалю — народний депутат України Андрій Деркач, відомий своїми «плівками». У цьому році фестиваль «Покров» вперше проходить в онлайн форматі через пандемію коронавірусу.

    Найсвіжіше

    Популярне